Zo zorgt u voor meer licht en frisse lucht in uw appartement

Een appartement is ontzettend fijn als u van veel privacy houdt, want de kans is heel groot dat u weinig inkijk hebt in uw woning of op het balkon.

Gepubliceerd: 19 februari 2022

U zit hoog boven de grond, wat betekent dat de kans op inbraak kleiner is dan bij een ‘normaal’ huis, waardoor u minder op hoeft te letten wat betreft de veiligheid. Hier staat wel als nadeel tegenover dat u misschien niet heel veel licht in huis hebt en u echt buiten het complex moet treden als u wat frisse lucht wilt happen. Daar kan wat aan gedaan worden! We geven graag wat tips.

Installeer horren voor ramen en deuren

Horren zijn een must, ook als u op een hoger niveau woont. Als u horren voor de deuren en ramen plaatst, kun u deze vaker openzetten zonder dat er allerlei insecten naar binnen vliegen. Zowel voor openslaande deuren als bij een schuifpui naar het balkon kunt u gemakkelijk hordeuren laten installeren, waardoor er veel meer frisse lucht in huis kan komen. Zo voelt de woning alsnog lekker ruimtelijk en kunt u echt genieten van dat buitengevoel, maar dan in huis!

Kies voor transparante gordijnen

De kans is niet heel groot dat u extra ramen kunt laten plaatsen in uw appartement, omdat u met bepaalde regels en organisaties te maken heeft van het complex. Als u weinig inkijk in de woning heeft, dan is het verstandig om voor luchtige, transparante gordijnen te kiezen. Aangezien u pottenkijkers niet per se buiten hoeft te houden, kunnen lichte gordijnen prima voor wat minder zicht zorgen terwijl ze de boel niet volledig opsluiten. Daarnaast kan het overdag voor een luchtige uitstraling zorgen, waarbij er aardig wat licht doorheen schijnt.

Kies uw decoratie strategisch

U heeft niet ontzettend veel ruimte in uw appartement, dus het is van belang om uw decoratie strategisch te kiezen. Probeer de woning niet helemaal vol te zetten met decoratie, maar kijk echt naar items die het ruimtelijke gevoel versterken. Denk hierbij aan spiegels die u tegenover de ramen kunt plaatsen. Zo lijkt de ruimte niet alleen groter, maar komt er ook meer licht in huis. Verlichting kan ook prima dienen als decoratie, dus speel met het lichtplan in huis. Zo oogt de gehele woning lichter en eleganter.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.