7 redenen om te kiezen voor een laminaatvloer

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor in uw appartement? Dan hebt u voldoende opties om uit te kiezen.

Gepubliceerd: 30 september 2021

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten vloeren op de markt, van houten vloeren tot PVC-vloeren en van kurkvloeren tot laminaat. Deze laatste is waarschijnlijk de populairste van allemaal. Dat is niet vreemd, want laminaat combineert de prachtige look van echt hout met vele praktische voordelen. In dit artikel leest u 7 redenen om ook te kiezen voor een laminaatvloer.

1. Natuurlijke look

Houten vloeren zijn geliefd vanwege hun prachtige authentieke en natuurlijke uitstraling. Op praktisch gebied kleven er echter ook wat nadelen aan. Het mooie van laminaat is dat dit materiaal tegenwoordig nauwelijks van echt hout is te onderscheiden, maar dan zonder alle praktische nadelen. Dankzij de houtlook lijken de meeste moderne laminaatvloeren levensecht. Houdt u meer van een strakke industriële uitstraling in uw appartement? Dan kunt u ook voor laminaat met een natuurgetrouwe betonlook kiezen.

2. In vele soorten en maten verkrijgbaar

Wat voor uitstraling u ook in uw appartement wilt creëren, met een laminaatvloer is het mogelijk. Dit type vloer is namelijk in ontelbare soorten en maten verkrijgbaar. Zo variëren de kleuren bijvoorbeeld van bruin tot grijs en van zwart tot zelfs rood. Wilt u dat er een mooi patroon in uw vloer zit? Dan kunt u kiezen voor het populaire visgraat laminaat of voor een elegante Hongaarse punt structuur. Daarnaast kunt u variëren in de breedte van de planken: hoe breder ze zijn, hoe ruimtelijker het effect dat u creëert. Dit zijn pas enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden van laminaat.

3. Duurzaam materiaal

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema. Laminaat is gelukkig een behoorlijk duurzaam materiaal voor uw vloer. Steeds meer laminaat wordt namelijk gemaakt van FSC-hout en is dus voorzien van een keurmerk. Daarnaast gaat het bij goed gebruik wel tientallen jaren mee en is het prima te recyclen.

4. Gemakkelijk te leggen

Wilt u graag besparen op de kosten voor het leggen van uw vloer, dan is laminaat de ideale keuze. Een laminaatvloer kunt u namelijk prima zelf leggen. Hier hebt u geen professional over de vloer voor nodig. Omdat de vloerplanken vaak zwevend worden gelegd, kunt u ze gemakkelijk in elkaar klikken via het handige kliksysteem waar de meeste laminaatvloeren mee zijn uitgerust. Ook als u geen groots klusser bent is dit prima zelf op te pakken.

5. Geluiddempend

De laatste jaren zijn laminaatvloeren steeds geluiddempender geworden. Voor appartementseigenaren is dit natuurlijk ontzettend belangrijk, aangezien die rekening moeten houden met de contactgeluidreductienorm van minimaal 10 decibel. Dit om te voorkomen dat het lopen over de vloer zorgt voor geluidsoverlast bij de onderburen. Hierom is het belangrijk dat u een geluiddempende ondervloer legt onder uw laminaat. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel laminaat- en ondervloercombinaties op de markt die deze geluidsnorm eenvoudig weten te behalen.

6. Onderhoudsarm

Een ander voordeel van laminaat is dat het onderhoudsarm materiaal is. U bent maar weinig tijd kwijt aan het schoonmaken en onderhouden van uw vloer. Het is bijvoorbeeld niet nodig om hem, zoals bij een houten vloer, in de olie of de was te zetten. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om hem in een goede staat te houden.

7. Goedkoop

Eén van de belangrijkste redenen waarom laminaat zo populair is, is waarschijnlijk de prijs. Laminaat is simpelweg één van de goedkoopste soorten vloeren, zeker als u het vergelijkt met bijvoorbeeld houten vloeren en PVC-vloeren. Niet onbelangrijk in de huidige tijd, waarin de aankoopprijzen van appartementen omhoogschieten. En voor deze scherpe prijs krijgt u gewoon prima kwaliteit. Laminaat heeft dan ook met recht de beste prijs/kwaliteitverhouding als het aankomt op vloeren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.