‘Nul op de Meter’-renovatie voor 180 appartementen

‘Nul op de Meter’-renovatie voor 180 appartementen

Gepubliceerd: 09 juni 2015

De Vereniging van Eigenaren Lindenhove wil haar complex grootschalig renoveren. De ambitie is om het complex een nieuw uiterlijk te geven, de onderhoudslasten fors te reduceren en de energielasten naar ‘Nul op de Meter’ terug te brengen. De binnenrenovatie heeft al eerder plaatsgevonden. Nu is het tijd voor de buitenkant. De Vereniging van Eigenaren van Lindenhove wil meer leefruimte voor de bewoners, minder geluidsoverlast, nieuwe en moderne installaties en een gezond binnenklimaat zonder dat de bewoners meer gaan betalen.

De gemeente Apeldoorn ondersteunt deze ambitie door het bekostigen van professionele rocesbegeleiding. Voor de gemeente Apeldoorn is dit een waardevolle ontwikkeling. Portefeuillehouder Wonen, Nathan Stukker, is enthousiast over het voornemen: “In alle gemeenten, en dus ook in Apeldoorn, komt steeds meer aandacht voor de kwaliteit van bestaande woningen. Die moeten er goed uit blijven zien én ook graag minder energie verbruiken. We zijn er trots op dat we een VvE met deze ambitie in onze stad hebben.” De procesbegeleiding wordt geleverd vanuit het Innovatieprogramma Platform31 | Energiesprong.

Energiesprong heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met ‘Nul op de Meter’-renovaties. Deze kennis en ervaring wordt nu ook ingezet voor appartementencomplexen. De aftrap voor het landelijke VvE-programma heeft plaatsgevonden op 3 juni in Lindenhove. Voor de bouw biedt dit nieuwe kansen. Er is veel interesse. Er waren meer dan tien marktpartijen aanwezig die renovaties voor appartementencomplexen aan willen bieden. Onder de partijen zaten lokale, nationale en internationale spelers.

Als je een appartement koopt, krijg je vaak te maken met een VVE: een Vereniging Van Eigenaren. In een VVE regel je allerlei dingen voor het gebouw en daar betaal je maandelijks een bedrag voor. Guido van Loon - Wonen.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.