Gietvloer in je woonkamer

Een stijlvolle inrichting en een vloer die hier perfect bij past. Weinig onderhoud en toch de beste kwaliteit.

Gepubliceerd: 20 april 2016

Met de gietvloer haal je het beste van deze werelden in huis. 

Voor wie is de gietvloer?

Zowel binnen bedrijven als huishoudens wordt de gietvloer toegepast. In huis zien we deze vloer niet alleen in de woonkamer, maar ook de keuken, hal, badkamer of slaapkamer. Omdat een gietvloer op vrijwel elke ondergrond aan te brengen is, maakt dit de ideale vloer voor ieder huis en elk interieur. Vaak wordt gedacht dat een gietvloer een kostbaar iets is, maar voor ieder budget is deze vloer mogelijk. Juist doordat de vloer weinig onderhoud nodig heeft en lang meegaat, is het een goede investering voor de langer termijn.

Naadloze vloer voor strak uiterlijk

Het voordeel van een gietvloer is dat deze naadloos gelegd wordt. Bij tapijt zie je toch altijd de overgangen en een houten vloer vertoont naden en kieren. Ook een tegelvloer heeft dit in de vorm van voegen. Een gietvloer vertoont geen naden. Het resultaat is dan ook een strak geheel dat vooral luxe en eenheid uitstraalt. Juist door het ontbreken van deze naden lijkt de ruimte veel groter. Door het naadloos leggen blijft er geen vocht tussen naden staan. Ideaal wanneer er prijs wordt gesteld op de hygiëne.

Een gietvloer voelt warm aan

Tegels voelen al snel koud aan, zelfs in de zomer. Een gietvloer heeft dit nadeel niet. De vloer voelt veel aangenamer aan dan een tegelvloer. Dit maakt deze vloer dan ook extra geschikt voor de badkamer of de slaapkamer, maar ook voor de woonkamer. Wie nog eens extra wil genieten van warme voeten kan kiezen voor vloerverwarming. Dit gaat immers prima samen met een gietvloer.

Eenvoudig schoonmaken

Last van ingelopen vuil, pootafdrukken van huisdieren of kinderen die vaak iets knoeien? Een gietvloer is zeer eenvoudig schoon te maken. Vloeistoffen, vetvlekken en ander vuil laat zich moeiteloos wegvegen van deze vloer. Vetvlekken trekken ook niet in de vloer, zodat er nooit vervelende vlekken achter blijven. Ideaal voor de keuken en bijkeuken.

Waterdichte vloer

Een bijkomend voordeel: een gietvloer is echt waterdicht. Laat de vloeistoffen maar stromen, want met de waterdichte gietvloer trekken deze niet in de vloer en brengen dan ook geen schade aan. Deze vloer is daarom niet alleen geschikt voor de woonkamer of de keuken, maar ook zeker voor het toilet en de badkamer. Het is zelfs mogelijk om een gietvloer in de douche aan te laten leggen. De vloer kan al dit water moeiteloos aan.

Geluiddempend en brandvertragend

Houten vloeren maar ook tegelvloeren willen nogal wat geluid overbrengen. Een gietvloer heeft dit in veel mindere mate. Buren zullen minder klagen maar ook zelf merk je duidelijk het verschil. Daarnaast is een gietvloer ook nog eens brandvertragend. Dat geeft wel een veilig gevoel. 

Verschillende kleuren

De keuze in gietvloeren is groot, ook wat de kleur betreft. Vaak wordt er voor een neutrale kleur gekozen zoals wit, grijs of bruin. Maar ook een kleur als rood of blauw is mogelijk. Een gietvloer is er voor iedereen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.