Is uw vastgoed klaar voor de koude maanden? Doe de herfst- en wintercheck!

De dagen worden korter, bladeren vallen van de bomen en de temperatuur daalt; aan alles is te zien dat de herfst is begonnen.

Gepubliceerd: 09 november 2017

Voor vastgoedeigenaren een periode waarin goed vastgoedonderhoud essentieel is om de grillen van herfst en winter te doorstaan. Wij helpen u op weg met een praktische herfst- en wintercheck!

Zorg ervoor dat dakgoten bladvrij zijn en controleer de staat waarin ze verkeren

Houd dakgoten en platte daken van uw pand bladvrij zodat regenwater goed kan worden afgevoerd. Zo voorkomt u wateroverlast en lekkage. Bij het schoonmaken van de goten en daken kunt u direct controleren of alle goten en daken nog in goede staat zijn. Ziet u dat onderhoud noodzakelijk is? Schakel dan een expert in.

Plaats dakgootbeschermers in regenpijpen

Om verstopping van regenpijpen te voorkomen doet u er goed aan dakgootbeschermers te laten plaatsen. De dakgootbeschermers voorkomen dat er vuil en blad in uw regenpijp terecht komen.

Sluit buitenkranen af

Vorst op komst? Zorg ervoor dat alle buitenkranen afgesloten zijn. Zo voorkomt u dat de waterleidingen bevriezen. Is de vorstperiode voorbij? Controleer dan eerst de koppelingen zodat lekkage wordt voorkomen zodra de waterdruk weer op de leiding komt te staan.

Controleer buitenramen op barsten

Voorafgaand aan vorst is het belangrijk dat u uw buitenramen controleert op barsten. Als het flink gaat vriezen kan een barst een flinke breuk veroorzaken, in het ergste geval kan uw ruit zelfs kapot springen.

Controleer de staat van daken

Controleer voordat er storm of zwaar weer op komst is of er losliggende dakpannen of dakbedekking op het dak liggen die uw pand kunnen beschadigen. Op het moment van storm, zwaar weer of sneeuw mag u, maar ook de professional, nooit het dak op i.v.m. valgevaar.

Leg droogloopmatten neer bij de ingang van uw pand

Leg in het begin van het herfstseizoen droogloopmatten neer bij de ingang van uw pand. Zo voorkomt u dat er vuil en nattigheid naar binnen wordt gelopen. Dit scheelt u schoonmaak en onderhoud.

Controleer de rails van het automatische schuifhek

Heeft u een automatisch schuifhek rondom uw terrein? Controleer regelmatig of de rails vrij zijn van bladeren en vuil. Zo voorkomt u vervelende storingen zoals een hek dat ’s ochtends vroeg niet open wil (met alle gevolgen van dien).

Ruim het buitenterrein op

Ruim uw buitenterrein op voordat er een storm uitbreekt. Controleer op losliggende objecten, zoals containers, (tuin)meubilair, losliggende dakpannen op uw dak, losstaande reclameborden/banners etc.. Zo voorkomt u dat er schade aan uw vastgoed, geparkeerde auto’s en zelfs personen wordt veroorzaakt.

Zorg dat zonweringen dagelijks worden ingetrokken

Voorkom onnodige reparaties aan uw zonweringen: zorg ervoor dat alle zonweringen dagelijks worden ingetrokken. Mocht het in de avond/nacht/weekend gaan stormen, zijn uw zonweringen gespaard gebleven.

Laat de cv-installatie controleren

Laat minimaal eenmaal per jaar uw cv-installatie controleren door een expert. Zo blijft uw cv zuinig en vooral veilig werken. Uw cv wordt tijdens een controle weer volledig schoongemaakt en indien nodig opnieuw afgesteld. Zo voorkomt u gevaarlijke situaties met koolmonoxide.

Zorg voor planten in kantoren

Uw medewerkers gaan in koude perioden minder vaak naar buiten een frisse neus halen. Ook zullen ramen minder snel geopend worden vanwege de kou. Zorg er daarom voor dat er in uw pand voldoende zuurstof aanwezig is. Dit is simpel op te lossen door (meer) planten aan te schaffen. De planten zorgen voor een betere luchtvochtigheid, een huiselijker sfeer en zuiveren de lucht.

Controleer of convectorkachels of heaters vrij staan

Heeft u in uw pand convectorkachels of heaters staan? Zorg dan dat deze heaters en kachels geheel vrij staan en niet bedekt zijn. Hoe onschuldig het ook lijkt, de gevolgen kunnen groot zijn als er brand ontstaat.

Plaats tochtstrips

Houd kostbare warmte binnen en laat tochtstrips plaatsen. Zo voorkomt u een hogere energierekening en voorkomt u vervelende tochtplekken. Zeker in een oud pand is dit een handige en eenvoudige oplossing om warmte binnen te houden.

Strooizout

Wacht niet totdat het te laat is en zorg vroeg in het seizoen voor voldoende strooizout. Zo kunt u tijdens gladde perioden met vorst en sneeuw uw terrein begaanbaar houden en voorkomt u val- en glijpartijen.

Met dank aan VHD, dat naast alarmcentrale ook aanbieder is van een totaalconcept in reparatie & technisch onderhoud. Heeft u nog een aanvullende tip? Deel uw tip met andere vastgoedeigenaren door een reactie achter te laten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.