Xchange Podcast #5 – Sebastiaan Jansen

Tijd voor aflevering 5! In deze podcast spreekt Emy Kok met Sebastiaan Jansen. Architect, partner en creatief directeur bij KOW Architecten – Den Haag & Eindhoven. Samen bespreken zij diverse onderwerpen rondom ‘inzicht op het behouden van vastgoed’.

Geplaatst door: Triflex BV

Na interessante gesprekken in seizoen 1 van de Triflex Xchange Ideas podcast, is het nu tijd voor seizoen 2! In dit seizoen gaat Emy Kok, Architecten Specialist van Triflex, het gesprek aan met marktbepalende professionals die kennis, inspiratie en hun uitgesproken mening durven te geven. Deze eerste aflevering van seizoen 2: Sebastiaan Jansen.

Balans vinden tussen mensen en natuur

KOW richt zich op verschillende sectoren: van hotels tot scholen en van winkelcentrums tot woningbouw. Hun doel? In alle projecten mensen terugbrengen naar de natuur. Een inspirerend voorbeeld hiervan is één van de uitgevoerde schoolprojecten, waarbij een lokaal wit was geverfd en het andere lokaal ingericht werd met houten elementen. Het resultaat? In de houten omgeving was de hartslag van de kinderen 3000 hartslagen per dag minder. Het bewijs dat een natuurlijke omgeving veel fysiologische voordelen kan opleveren.

Hoe kunnen we de mens en natuur centraal zetten in de ontwerpfase? En hoe kan je als architect rekening houden dat de constructie over 30 jaar een andere functie krijgt? Dit hoor je allemaal in de nieuwe Triflex Xchange Ideas podcast.

‘Renovatie is als een cadeautje’

Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van renovatie? En wat zijn de eerste stappen in het renovatieproces? Volgens Sebastiaan is renovatie vaak een leuke ontdekkingstocht, die je met elkaar aangaat.

Met renovatie kom je vaak leuke cadeautjes tegen van het huidige gebouw, die je weer goed kunt gebruiken als architect’

Bellen met expert Richard Kuiper

Een terugkomend onderdeel van de Xchange Ideas podcast is het telefoongesprek met een expert die op een andere manier verbonden is met het thema. Deze keer belt Emy met Richard Kuiper, Sr. Assest Manager bij Orange Investment Managers B.V. Een organisatie met een focus op beleggen in en onderhouden van vastgoed. Emy en Richard nemen samen een aantal boeiende vragen door, zoals: wordt er door architecten eigenlijk wel genoeg rekening gehouden met de lange levensduur van constructies? En in hoeverre speelt kleurgebruik een rol?

Resultaat: een bijzonder gesprek, waarin onderhoud en renovatie van vastgoed nét weer even vanuit een ander perspectief wordt bekeken.

 

Wil je precies weten wat er welke seconde gebeurt?

00:00 Introductie Sebastiaan Jansen en KOW Architecten

06:41 Vastgoed behoud en vernieuwbouw

12:10 Trends en ontwikkelingen

18:10 Expert van buiten; Richard Kuiper

28:30 Levensduur en uitdagingen

33:14 Vernieuwbouw

38:07 Inspiratietip

39:28 Xchange Poll

43:37 Dankwoord en ‘in de volgende aflevering’

Luister mee 

Je vindt onze podcasts op onze website, maar ook op de welbekende kanalen zoals Spotify,  Omny , Google Podcasts, Apple en Amazon. Heb je een vraag of wil je ook gastspreker zijn? Neem gerust contact met ons op.

Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Triflex.

Bedrijvengids Geplaatst door
Triflex BV

Triflex BV

Boerendanserdijk 35, 8024 AE  ZWOLLE

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.