MeerJarenOnderhoudsPlan

Softwarepakket bewaakt budget en begroting

Gepubliceerd: 08 mei 2015

Een passende begroting vormt de basis voor een gezond en uitvoerbaar Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP). Het onderhoud van het complex bepaalt de levensduur en het woongenot. Een helder overzicht van de planning en gedegen inzicht in de begroting zijn dan ook van wezenlijk belang. Gelukkig is er een praktisch hulpmiddel om het overzicht
en inzicht te behouden: het softwarepakket van VvEtotaal.

Betrouwbare boekhouding

Het MJOP en de bijbehorende begroting kan soms aardig wat druk op de schouders leggen van de verantwoordelijke binnen de VvE. Is er voldoende budget? Wat is de planning voor de onderhouds- klussen. Klopt de maandelijkse bijdrage nog? En wat als er onverwacht een grote klus tussendoor geklaard moet worden? Hoe beïnvloedt die kostenpost de begro- ting en zijn financiële maatregelen dan noodzakelijk? Met de module MJOP/MJOB weet u precies hoe zowel de onderhouds- als de financiële planning er voor staat.

Demo basismodule voor leden

VvEtotaal biedt leden van Appartement & Eigenaar een groot voordeel door de basismodule van het softwarepakket aan te bieden. Een handige demo! VvEtotaal is het softwarepakket waarmee VvE’s eenvoudig hun beheer uit kunnen voeren. Het pakket is verdeeld in vier verschillende modules: Basis, Financieel, Technisch en MJOP/MJOB. Bij het basispakket krijgt u een demo voor alle bij Appartement & Eigenaar aangesloten zelfstandige VvE’s. De software van VvEtotaal is eenvoudig in het gebruik. Zo hoeft u niets op de pc te installeren. Het pakket is gebaseerd op online software, alles werkt in ‘the cloud’. Gebruiksvriendelijk en altijd toegankelijk.

Financiën en onderhoud

Het MJOP/MJOB pakket kan alleen in combinatie met het financiële pakket ge- bruikt worden. Logisch want de financiën en het budget voor het onderhoud zijn met elkaar verbonden. Hoe werkt het? Simpel! De module voor het onderhoud kan volledig afgestemd op uw apparte- mentencomplex ingericht worden. De bestaande basis kan eenvoudig aangepast en uitgebreid worden. Alle onderdelen die van toepassing zijn op het onderhoud worden ingevoerd, inclusief de begrootte kosten. De module is zo ingericht dat alle informatie gespecificeerd ingevoerd kan worden, voor een zo nauwkeurig mogelijke berekening. Vervolgens worden alle gegevens samengevoegd wat resulteert in een overzicht van de kosten en uitgaven verspreidt en geïndexeerd over 30 jaar. Dit overzicht wordt weergegeven in een excelsheet.

Snel inzicht in de begroting

Het excelsheet geeft in één oogopslag inzicht in het financiële plaatje rondom het MJOP. Soms blijkt dat een bepaalde onderhoudsklus misschien beter een jaar naar voren doorgeschoven kan worden, omdat dit beter binnen het budget past. Soms blijkt dat er halverwege een aanpassing in de eigen bijdrage noodzakelijk is. En mocht er onverwacht een ingrijpende spoedklus noodzakelijk zijn geweest, dan zijn de financiële gevolgen hiervan direct inzichtelijk. Door alle informatie overzichtelijk op een rij te hebben, kan de VvE tijdig ingrijpen en bijsturen wanneer dit noodzakelijk is. Zo voorkom je relatief eenvoudig dat noodzakelijk onderhoud niet uitgevoerd kan worden omdat er geen budget is of dat de eigen bijdrage ineens enorm gaat stijgen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.