Klussen in je appartement? Wat mag wel en wat niet?

Als je aan de slag wil in je appartement, zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer.

Gepubliceerd: 25 mei 2018

Allereerst is het belangrijk na te gaan of je toestemming nodig hebt van de VvE. Wil je wat verbouwen aan iets gemeenschappelijks of een privé-onderdeel? Het dak, de kozijnen en de entree zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijk. Hier mag je niet zomaar wat aan aanpassen. Je badkamer, keuken of plafond behoort weer tot jouw privé-ruimte.

Weet je of je aan de slag mag?

Dan kun je je gaan oriënteren. Wat wil je, wat is er mogelijk en hoe ga je het aanpakken? Je kunt hiervoor bijvoorbeeld heerlijk Pinterest afstruinen op zoek naar inspiratie.

Weet je wat je wil?

Dan ga je na wat voor materiaal je hiervoor nodig hebt en waar je dit kunt krijgen. Je kunt hiervoor naar een bouwmarkt of woonwinkel gaan, maar vaak zijn webshops goedkoper. Een mooi voorbeeld is Bouwbestel.nl

Beperk geluidsoverlast

De kans op geluidsoverlast tijdens de verbouwing is altijd aanwezig, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken. Moet je bijvoorbeeld gaten in muren boren, doe dit dan liever niet voor 09.00 uur ’s ochtends en na 20.00 uur ’s avonds. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld timmerwerkzaamheden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.