Tijd voor de schilder?

Het schilderwerk, hoe weet je nu wanneer dat moet gebeuren? Niet door te wachten tot dát zichtbaar is, want als er sprake is van verf die afbladdert, ben je echt te laat. En daardoor veel duurder uit. Tijd voor een duurzame aanpak.

Gepubliceerd: 10 maart 2017

Hoe is het gesteld met het schilderwerk? Kan het schilderen nog even uitgesteld worden, of heeft het juist voorrang nodig? En hoe zit het met het aanvragen van offertes? Veel VvE’s zien door de bomen het bos niet meer. Daarom biedt Appartement & Eigenaar samen met Drost Coatings een vrijblijvende gratis scan aan.

Het juiste moment

Gertjan Wenting (Drost Coatings) over de meerwaarde van zo’n scan: “We kijken naar de bestaande situatie en wat de problemen zijn. Wat moet op korte termijn worden aangepakt en welke zaken kunnen eventueel worden uitgesteld om kosten te besparen. De insteek van zo’n scan is dat je meedenkt met de VvE en hoe deze zo efficiënt mogelijk met de beschikbare budgetten omgaat. Het draait uiteindelijk om de centen van een ander, in dit geval de VvE. Naar aanleiding van de scan wordt er een totaalplan met meerjarenschema voor het schilderwerk gemaakt. Zo heeft de VvE zowel op korte als lange termijn een overzicht van de kosten aan het schilderwerk. Aan de hand van dit totaalplan kunnen VvE’s offertes opvragen. Het kan ook zijn dat na het totaalplan blijkt dat er niet voldoende budget is om alle punten van het plan aan te pakken. We stellen het plan dan bij gebaseerd op prioriteit, wat moet er eerst gedaan worden om eventuele vervolgschades en dus meer onkosten te voorkomen. Omdat de scan geheel vrijblijvend wordt uitgevoerd loopt de VvE geen enkel risico.”

De juiste schilder

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het onderhoud van het appartementencomplex. Wie daarnaast ook op sociaal gebied actief wil zijn, kan overwegen het schilderwerk uit te laten voeren door de dove schilders van het schildersbedrijf Dove kwasten.
Eigenaar Hans van Harskamp: “Werken met dove en slechthorende schilders hoeft geen enkel probleem te zijn. Mensen vragen nog weleens hoe dat dan gaat met de communicatie. Onderling gebruiken we gebarentaal, de uitleg van de werkzaamheden staat uitgebreid omschreven in de werkorders. Daarnaast leven we in 2017 en kunnen we communiceren via sms en Whatsapp. Overigens kom je met een stukje papier en een pen ook al een heel eind. Sterker nog, het werken met dove schilders heeft een heel groot voordeel! Er wordt namelijk in totale stilte gewerkt. Dus geen geluid van radio’s, geen geroep naar elkaar en ook mobieltjes zal je bij onze jongens niet zien. Ik ben zelf slechthorend; deze ervaring helpt me om deze jongens het schildersvak bij te brengen, want schilderen is absoluut een vak. Ons bedrijf is inmiddels een erkend leerbedrijf voor doven en slechthorenden die als schilder aan de slag willen.”

Op zoek naar een betrouwbare schilder? Check dan de site van OnderhoudgarantieNL. Alle bij deze organisatie aangesloten bedrijven beschikken over de vereiste vakbekwaamheid. Dat wil zeggen dat ze in het bezit zijn van vak- en bedrijfstechnische diploma’s of over aantoonbaar vereiste kwaliteiten beschikken met betrekking tot het ondernemerschap. Dit wordt periodiek geïnspecteerd door een onafhankelijk deskundigheidsbureau. Daarnaast wordt er gewerkt met uniforme garantieregelingen en kan men rekenen op heldere offertes zonder valkuilen.
www.onderhoudgarantienl.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.