Wanneer is het tijd voor de schilder? De voordelen van een verftechnisch advies

Hoe staat het ervoor met het schilderwerk? Kan het schilderen nog even uitgesteld worden, of heeft het juist voorrang nodig? Een verftechnisch advies van verffabrikant Drost Coatings biedt uitkomst.

Gepubliceerd: 04 januari 2018

Het is uiteraard belangrijk de kwaliteit van het buitenschilderwerk goed in de gaten te houden. De verflaag vervult namelijk twee essentiële rollen. Goed onderhoud bespaart kosten op lange termijn. En daarbij komt dat het repareren van een kozijn of gevel is vele malen duurder dan het opnieuw schilderen. Daarnaast draagt goed schilderwerk natuurlijk ook bij aan de uitstraling van het gebouw. Wordt er weinig aandacht besteed aan de buitenkant, dan krijgt het complex al snel een wat vervallen uiterlijk!

Verftechnisch advies

Veel VvE’s zien door de bomen het bos niet meer wat betreft het schilderwerk. Een verftechnisch advies van verffabrikant Drost Coatings biedt daarom uitkomst. Hierbij wordt gekeken naar de huidige situatie van het schilderwerk en wat de eventuele problemen zijn. Wat moet er bijvoorbeeld op korte termijn aangepakt worden en wat kan er wellicht uitgesteld worden om te besparen? Bij een dergelijk advies probeert Drost mee te denken met de VvE; hoe kunnen zij zo efficiënt mogelijk met de beschikbare budgetten omgaan? Vervolgens wordt er een een totaalplan met meerjarenschema voor het schilderwerk gemaakt. Dit geeft je als VvE op zowel voor de korte als lange termijn een overzicht van de kosten van het schilderwerk. Met dit plan in de hand kan de VvE vervolgens offertes opvragen.

Wat als er niet genoeg budget is?

Het kan dat er na het opstellen van het totaalplan blijkt dat er niet voldoende budget is om alle punten aan te pakken. Het plan wordt op prioriteit bijgesteld; wat moet er eerst gedaan worden om eventuele vervolgschades en dus meer onkosten te voorkomen. Omdat de scan geheel vrijblijvend wordt uitgevoerd loopt de VvE geen enkel risico.

Het advies in de praktijk

Het klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar hoe werkt zo'n advies nu in de praktijk? VvE Frederik Hendriklaan 49 in Den Haag heeft bijvoorbeeld een dergelijk advies laten uitvoeren door Drost Coatings. Tijdens de inspectie kwam bij dit pand een aantal belangrijk gebreken naar voren. Zo bleek het houtwerk in een algehele slechte staat van onderhoud te verkeren; hout dat afbladderde en scheurde, ramen die klemden. Tevens bleek het metalen balkonhek aan de voorzijde van het pand afgebladderd en aan corrosie onderhevig. Daarnaast bleek het dubbelglas op de eerste en tweede verdieping niet ventilerend geplaatst. Het advies was dan ook de onderlatten te vervangen door ventilerende latten. Ook bleken de liggende delen niet afwaterend gekit maar hol. Dit heeft als gevolg dat er water in de kitrand achterblijft, wat op de langere termijn problemen gaat geven. Op basis van dit advies heeft de VvE drie schilderbedrijven offertes laten uitbrengen. Het voordeel hiervan is dat de offerte op basis van dezelfde uitgangspunten gemaakt wordt. Zo kon de VvE dus echt een goede vergelijking tussen de offertes maken.

Op basis van de verschillende offertes is er uiteindelijk door VvE gekozen voor Douw Schilderwerken. Zoals bij elk verftechnisch advies van Drost heeft er tevens een projectgoedkeuring (werkzaamheden en materialen) en garantie-inspectie door Drost Coatings plaatsgevonden. Zo weet de VvE dus dat het goed zit. Inmiddels zijn de werkzaamheden overigens naar tevredenheid van de VvE uitgevoerd en staat het pand er weer prima bij. En door de driejaarlijkse controle van het schilderwerk zal dit ook zo blijven!

Ook interesse in een verftechnisch advies? Ga naar www.drostcoatings.nl.

Drost Coatings levert al ruim 100 jaar kwalitatief goede verven voor de meest veeleisende vakmensen. Tegenwoordig zijn ze naast de voorkeursleverancier van schilders steeds vaker totaalpartner van grote opdrachtgevers. Denk hierbij aan ministeries, woningcorporaties of internationale ondernemingen. Het motto van Drost Coatings is: 'schilderen is een ambacht, een gebouw met precies de juiste verf verfraaien en beschermen is het mooiste vak dat er bestaat.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.