3 tips voor het schilderen van je appartement

Het bezitten van een appartement heeft vele voordelen. Een belangrijk voordeel is dat de buitenkant van het schilderwerk vaak wordt geregeld door de VvE.

Gepubliceerd: 01 juli 2020

Hierdoor hoef je als eigenaar niet bezig te zijn met dit deel van het onderhoud aan het gebouw. Dit scheelt jou als bewoner de nodige tijd en kosten. Maar naast de buitenkant, is er natuurlijk ook een binnenkant. En voor de binnenkant ben je wel zelf verantwoordelijk. In dit artikel geven we je 3 tips voor het onderhoud van het schilderwerk binnen en dan met name de muren en plafonds.

Als je jouw appartement goed wilt onderhouden, ontkom je er niet aan om de muren en plafonds periodiek te schilderen. Het is nou eenmaal zo dat de muren en plafonds na verloop van tijd gaan verkleuren. Dit is een normaal proces, maar kan wel versneld worden door bijvoorbeeld wat slechtere afzuiging en ventilatie, koken en natuurlijk ook door tabaksrook.

Om ervoor te zorgen dat jij het schilderwerk zo goed en zo makkelijk mogelijk kunt uitvoeren, hebben wij een aantal tips voor je. Ook geven we je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je zo lang mogelijk schildervrij bent.

1. Tref de juiste voorbereidingen

Als je de muren of het plafond wilt schilderen is goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en stofvrij is. Zorg tevens voor kwalitatieve muurverf. Dit maakt het schilderen beduidend makkelijker en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je resultaat. Dit geldt ook voor het gereedschap zoals de rollers en kwasten. Bij schilderen is het altijd zo: Goedkoop is duurkoop.

2. Werk altijd in blokken tijdens het schilderen

Je maakt het voor jezelf zoveel makkelijker door in denkbeeldige blokken te werken. Ga je bijvoorbeeld je muur schilderen? Begin dan eerst met een oppervlak van bijvoorbeeld 10m2. Schilder eerst dit vlak en ga dan naar de volgende denkbeeldige 10m2. (Hoe groot dit oppervlak is maakt niet uit.) Voor het plafond is dit ook ideaal, juist omdat het schilderen van een plafond wat lastiger is doordat je boven je hoofd werkt. Zorg er ook voor dat je altijd van boven naar beneden werkt. Ga niet kruislinks schilderen, want dat komt het resultaat zeker niet ten goede.

3. Zorg voor goede ventilatie na het schilderen

Als je klaar bent met schilderen is het van belang dat je het appartement goed ventileert. Hierdoor droogt het schilderwerk aanzienlijk sneller en krijg je een mooier resultaat. Maar ook als je jouw appartement weer gaat gebruiken zoals je normaal doet, is het van belang om goed te ventileren. Hierdoor zorg je ervoor dat ongewenste geuren, walm van het koken of tabaksrook niet blijft hangen, waardoor je muren en plafonds weer sneller verkleuren.

Wil je jouw muren of plafonds voorzien van een nieuw kleurtje? Onlineverf.nl. Hier vind je een breed assortiment muurverven die perfect geschikt zijn voor jouw appartement. Met de juiste verf, gereedschappen en tips kun jij langer genieten van een strak geschilderde muur of plafond!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.