Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Vier vragen over het overschilderen van kitten.

05 januari 2017
Vaak ontstaat de vraag of kit overgeschilderd kan worden. Hoe werkt dat precies?
LEES VERDER

Voor een afgewerkt en warm huis, is het gebruik van materialen als purschuim en kit onmisbaar. Maar is kit overschilderbaar? Welke kit kan daarvoor het best gekozen worden? En waarom hecht de verf niet op bepaalde kitsoorten?

Welke kit is het beste overschilderbaar?

Beglazingskitten op basis van MS-Polymeer zijn goed overschilderbaar. Door een hybride technologie kan deze beglazingskit goed overschilderd worden. Een goed voorbeeld van zo’n soort beglazingskit is de Combifit Uniglas of een Zwaluw Hybriseal 2ps. Ook acrylaatkitten kunnen worden overschilderd met nagenoeg alle soorten watergedragen en alkyd basis verven. Wilt u voorkomen dat de verf gaat craqueleren bij een acrylaatkit? Dan is een goede keuze de Zwaluw Anti Crack, met deze acrylaatkit voorkomt u craqueleren. Voor het mooi afwerken van kitnaden adviseren wij een Finisher te gebruiken, met name voor een goede beglazingskit is dit noodzakelijk. Wanneer u gebruikmaakt van een acrylaatkit is dit niet van toepassing.

Hoe kan ik het best kit overschilderen?

Zorg ervoor dat de kit goed uitgehard is. Over het algemeen geldt dat 1 mm kit per etmaal droogt. Voordat u gaat overschilderen, lees goed het productblad bij de kit. Er zijn namelijk kitten die u al na een kwartier kunt overschilderen (Zwaluw Wet-on-Wet), maar over het algemeen moet de kit eerst goed uitgehard zijn voordat deze overschilderd kan worden.

Waarom hechten sommige beglazingskitten niet?

Problemen met onthechting van de verf op de kit kunnen voorkomen als er niet de juiste kit is gebruikt. Het verfsysteem onthecht simpelweg op de kit. Deze problemen komen in de meeste gevallen voor als er gebruik is gemaakt van een kit op siliconenbasis. Deze siliconenkitten zijn bedoeld om juist in de kleur af te kitten, welke vervolgens niet meer overschilderd dienen te worden. Daarnaast is de verwerkbaarheid vele malen gemakkelijker dan wanneer u kiest voor een MS-Polymeer beglazingskit. Tot slot kan het zijn dat de kit niet goed doorgehard is, waardoor onthechting of craquelé kan ontstaan. Ook als u ervoor kiest de kit te snel te overschilderen kan dit drogend vertragend werken, waardoor de verf en uiteindelijk de kit stof kan aantrekken, wat leidt tot vervuiling.

Waarom kan ik kit beter niet overschilderen?

Kit hoeft niet overschilderd te worden. Echter vinden wij Nederlanders het mooi als de kit is overschilderd. Het probleem zit hem in het feit dat als er een goede beglazingskit gebruikt wordt (MS-Polymeer) deze kit een rek van 25% kan opvangen (even afhankelijk van welk product u kiest). Maar de verf kan deze rek niet opvangen, wat kan leiden tot scheuren of barsten in de verf (dus craqueleren). Als u dit wilt voorkomen, is het kiezen van beglazingskit op kleur voor het gebruiken van uw kozijnen de beste keuzen.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

ZOEKSUGGESTIES