..........
shadow_fix

Een pakketje voor de buren

Triiiiiiiiiing… de postbezorger. Met een pakketje voor de buren. Er zijn buren die dit prima vinden, anderen balen ervan. Gelukkig zijn er inmiddels verschillende alternatieven voor het bezorgen van je pakketje, zonder dat de buren daar wat van merken!

We bestellen heel wat af, met name online. Pakketbezorgers hebben het drukker dan ooit. In 2015 werden er volgens cijfers op de site Emerce maar liefst 208 miljoen pakketten binnen Nederland afgeleverd! En het einde is nog lang niet in zicht. Wat te doen met pakketjes voor de buren?

“Kom maar hier met dat pakketje!”

Ben jij die ene buurman of buurvrouw die er geen moeite mee heeft om de pakketjes van de buren aan te nemen? Dan kun je je aanmelden bij ViaTim en je opgeven als zogenaamd ViaPunt. Je bent dan het afleverpunt voor pakketjes van de buren. Zodra het pakket is afgeleverd, stuur je de buren een whatsappje dat het pakketje is bezorgd en maak je een afspraak wanneer het kan worden opgehaald. Deze service is gratis. Het pakketje afleveren bij de betreffende buren is ook een optie, maar daar staat dan wel een kleine vergoeding tegenover. En mocht je er als ViaPunt zelf een keer niet zijn, dan kan de bezorger de pakketjes deponeren in een speciale afsluitbare kist.

Bemand afhaalpunt

Veel supermarkten, bouwmarkten en tankstations zijn inmiddels ook ingericht als pakket-afhaalpunt. Bij het aangeven van het bezorgadres vink je het dichtstbijzijnde afhaalpunt aan, waar je vervolgens je pakketje op kunt halen. Omdat deze afhaalpunten allemaal ruime openingstijden hebben, sta je zelden voor een dichte deur.

Onbemand afhaalpunt

Bestellingen kunnen ook worden afgeleverd in een zogenaamde pakketautomaat. Zodra het pakket in het daarvoor bestemde kluisje is afgeleverd, ontvang je een sms of e-mailtje met een unieke toegangscode. Hiermee open je de kluis als je je pakketje komt ophalen. Deze service wordt onder andere geboden door Parcel4me, De Buren, in samenwerking met DHL. Ook PostNL onderzoekt de mogelijkheden van pakketautomaten en is met een proef in een woonwijk in Almere gestart. Belangrijk is wel dat je bij de adressering aangeeft bij welke pakketautomaat het pakketje moet worden afgeleverd.

Pakketautomaat in het appartementencomplex

Nog handiger wordt het als er een pakketautomaat in het appartementencomplex aanwezig is. De buren hebben er geen ‘last’ van, je hoeft er de deur niet voor uit, er zijn geen sluitingstijden waar je rekening mee hoeft te houden, kortom ideaal.
Deze automaat is uitsluitend voor de bewoners van het appartementencomplex. De bezorger krijgt een unieke code waarmee hij het complex in kan om de pakketjes af te leveren in de automaat. Na het aflevermoment ontvang je een code op je telefoon waarmee je de kluis opent om je pakketje eruit te halen. Interesse in een pakketautomaat? Neem dan contact op met Parcel 4 me.

Pakketafhaalnetwerk

Ook op lokaal niveau wordt er hard gewerkt aan initiatieven om het pakketbezorgers en buren zo makkelijk mogelijk te maken. Confy is zo’n initiatief waarbij je als buren samen een netwerk vormt dat pakketjes voor elkaar aanneemt. Wanneer iemand niet in staat is een bestelling thuis te ontvangen, krijgt de bezorger hier een bericht van. Tegelijkertijd krijgt deze ook alternatieve adressen uit het persoonlijke netwerk van de ontvanger waar wél iemand thuis is. Dus ben je niet thuis, dan gaat de bezorger naar een adres uit je netwerk. Voorwaarde is wel dat zowel de bewoners als de pakketbezorgers gebruikmaken van deze app. Confy wordt nu getest in Utrecht.

 • Alles uit je alles-in-1-pakket halen

  internet-telefonie

  Inmiddels kunnen de meeste huishoudens er niet meer omheen: het voordelige alles-in-1-pakket.

 • Pakketjes eenvoudig ontvangen en terugsturen met Bringme

  entree

  Bestel jij ook regelmatig wat bij een webshop? Vast wel, want het is zo handig (en vaak goedkoop). Enige nadeel is het wachten. Helemaal als je pakketje bij je buren of een winkel in de buurt is bezorgd. Maar dat is niet meer nodig!

 • Doorflipper voorkomt bukken en vallen bij de brievenbus

  entree

  Voor iedereen die moeite heeft met bukken en het oprapen van post in de gang is er een innovatieve oplossing op de markt verschenen. De postvanger Doorflipper kan aan elke brievenbus gehangen worden en vangt alle post op in een sterke opvangbak.

 • You've got mail!

  entree

  Er is steeds meer keuze in postkasten. Fraai vormgegeven onderdelen kunnen de entree bijzonder maken. Maar de entree moet natuurlijk wel functioneel blijven. Niet alleen voor de postbezorger en uw bezoekers, maar ook voor de bewoners.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam