Klussen in je appartement: 9 tips

Een klemmende deur verhangen of een tegel vastzetten?

Gepubliceerd: 31 januari 2018

In ieder appartement moet wel ooit een klusje geklaard worden. Of dit nu een decoratieve onderneming is of een complete verbouwing; tijdens het klussen kunnen we allemaal wel wat handige tips gebruiken.

1. Een goed begin…

… is het halve werk. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat een klus gemakkelijk en soepel verloopt. Zorg dat je al het benodigde gereedschap binnen handbereik hebt en dat maak voldoende ruimte beschikbaar om aan de slag te gaan.

2. Kwaliteit

Die goedkope schroevendraaiers zullen gerust goed dienst doen, maar voor groter werk zoals boren of zagen is het beter om gereedschap van hoge kwaliteit te gebruiken. Hiermee voorkom je ongelukken en garandeer je het beste eindresultaat.

3. Ga op onderzoek uit

Doe (online) wat onderzoek voordat je aan het werk gaat. Moet je een klus klaren waarvan je eigenlijk niet goed weet hoe je het aan moet pakken? Ga op zoek naar een handige YouTube tutorial en kijk van te voren welke stappen je allemaal moet doorlopen om dit project tot een goed einde te brengen. Het werk gaat een stuk gemakkelijker als je weet wat je te doen staat.

4. Vraag hulp

Vraag om hulp, ook wanneer je denkt dat je dit klusje gemakkelijk alleen kunt klaren. Een extra paar handen is altijd welkom en twee paar ogen zien meer dan een. In sommige gevallen kan het advies van een professional je een hoop werk achteraf besparen.

 

5. Bescherm

Kan deze klus wat rommel achterlaten? Bescherm meubels en woonaccessoires tegen eventuele viezigheid of schade. Bedek meubilair met lakens of zeil en zet woonaccessoires even op een andere plek.

6. Werk overzichtelijk

Laat je gereedschap niet overal rondslingeren en ruim eventueel afval meteen op. Zo houd je een overzichtelijke werkplek en kun je gemakkelijk uit de voeten. Moet je iets boren? Houd er direct een stofzuiger of handveger en blik bij om het gruis op te vangen, zo sleep je de rommel niet door het hele huis heen.

7. Rust op tijd

Las op tijd een pauze in zodat je geconcentreerd kunt blijven werken. Eet en drink voldoende.

8. Breng buren op de hoogte

Ga je veel lawaai maken of gaat deze klus wel een tijdje duren? Licht op tijd je buren in, zo voorkom je onenigheden en klachten over geluidsoverlast.

9. Juiste motivatie

Ga niet klussen wanneer je er eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Zorg dat je gemotiveerd aan de gang gaat - dat leidt tot het beste eindresultaat.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.