De vereniging van eigenaren en het gemeenschappelijke balkon

Het begint alweer een beetje te kriebelen: de zomer komt eraan! De dagen worden weer langer en dat betekent dat we straks weer kunnen genieten van heerlijke zomeravonden en een tuintafel met stoelen in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Gepubliceerd: 20 februari 2023

Wanneer er sprake is van een vereniging van eigenaren is goed overleg essentieel als je de buitenruimte wilt klaarmaken voor de zomer. Lees dus snel verder voor een aantal handige tips!

Tip 1: Inventariseer de staat van de ondergrond

Wanneer jullie het gemeenschappelijke balkon een make-over willen geven, is het belangrijk om dit stapsgewijs te doen. Het is aan te raden om te beginnen met de ondergrond van je balkon. Is de ondergrond nog in goede staat of is het inmiddels aan vervanging toe? Inventariseer dit goed met de vereniging van eigenaren. Mocht de ondergrond aan vervanging toe zijn, bespreek dan ook gelijk het budget. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar het materiaal en de stijl. Gaan jullie voor die stadse betonlook met een robuuste betonvloer of een kunstgrasmat? Mogelijkheden genoeg in ieder geval!

Tip 2: Creëer verschillende zitruimtes

Ondanks dat je op een balkon vaak minder ruimte hebt dan in een tuin, kunnen jullie optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt door deze goed in te delen. Zo kun je misschien op jouw balkon prima een tuintafel met stoelen kwijt. En heb je nog wat extra ruimte over? Hoe gezellig is het dan om een kleine tuinset voor 2 personen op je balkon te plaatsen? Wanneer je met meerdere mensen gebruik maakt van een balkon of tuin, is het verstandig om verschillende zitruimtes te creëren. Zodat je je altijd even terug kunt trekken, wanneer je bijvoorbeeld in alle rust een boekje wilt lezen in de zon. Een trend die we op balkons ook veel zien: pallet banken of stoelen met grote matrassen of kussens. Heerlijk onderuitzakken met een glaasje wijn in je hand en loungen maar. Dit is dan ook een erg goede oplossing wanneer het budget wat beperkter is.

Tip 3: Bespreek het toevoegen van accessoires

Heb je de eerste twee stappen doorlopen? Dan is het nu tijd voor het verder aankleden van je balkon met leuke accessoires. Denk hierbij aan planten, een wandkleed of tuinposter, en kaarsen of wierook om een perfecte ontspannen sfeer neer te zetten. Wanneer je dit bespreekt in de vereniging van eigenaren kan het voorkomen dat niet iedereen even enthousiast reageert en het nut ervan inziet. Het is dan een goed idee om voor te stellen dat iedereen dit zelf mag bepalen. Wanneer je dus houd van accessoires, kun je wat leuks op het gemeenschappelijke balkon plaatsen. Op deze manier blijft het vrijblijvend en kun je besparen op de kosten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.