Deze 4 soorten bedrijven dient u als appartementseigenaar gereed te hebben staan

In deze blog hebben wij een handig overzicht hiervoor op een rijtje voor u gezet, dus wees zeker slim door notities op te nemen hiervan.

Gepubliceerd: 23 mei 2023

‎Bent u eigenaar van een appartement? Dan vallen er andere en vaak meer verantwoordelijkheden dan wanneer u een appartement zou huren. U loopt immers meer financieel risico als er wat fout gaat. Maar welke bedrijven moet u gereed hebben staan in uw contacten wanneer u de eigenaar bent van een appartement? In deze blog hebben wij een handig overzicht hiervoor op een rijtje voor u gezet, dus wees zeker slim door notities op te nemen hiervan.

Makelaarsbedrijven

In de eerste plaats is het van groot belang om met meerdere makelaarsbedrijven in contact te staan als appartementseigenaar. De meeste mensen verhuizen namelijk elke 5 jaar, waardoor het cruciaal is om goede contacten te hebben met iemand die zowel uw appartement kan verkopen aan een ander als een nieuwe woning voor u kan vinden. Gelukkig zijn er vele makelaars te vinden die u hiermee kunnen helpen. Het is echter verstandig om voor een makelaar te kiezen die een vast tarief hanteert zoals KIJCK.nl. Dit zorgt ervoor dat de makelaarskosten laag blijven en u zo meer winst maakt bij de verkoop van uw appartement.

Loodgietersbedrijven

Ten tweede is het belangrijk om een goed loodgietersbedrijf in uw contactenlijst te houden. De diensten van een loodgieter zijn vaak nodig als er lekkages of andere problemen met de watertoevoer optreden. Het is daarom goed om een loodgieter in de buurt te hebben die snel kan helpen. Daardoor kunt u er zeker van zijn dat er niet te veel herstelwerkzaamheden nodig zijn en dat er geen extra kosten ontstaan.

Ongediertebestrijding

Verder is het ook zaak om een goed ongediertebestrijdingsbedrijf in uw contactenlijst te houden. Dit bedrijf kan helpen bij het verwijderen van ongewenste gasten zoals insecten, muizen, ratten en ander ongewenst ongedierte. Als u een professioneel bedrijf inschakelt voor deze diensten, kunt u er zeker van zijn dat alle dieren goed worden verwijderd zonder schade aan uw appartement of woning.

Elektriciens

Tot slot is het belangrijk om een elektricien in gedachten te houden als uw appartement elektrische voorzieningen heeft. Als er verlichting, verwarming of andere elektrische installaties aanwezig zijn in uw appartement, is het raadzaam om een goede elektricien te hebben die klaar staat bij eventuele storingen. Door de hulp van een professionele elektricien te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat alle werkzaamheden met betrekking tot elektrische installaties op een veilige manier worden uitgevoerd. Zo zorgt u ervoor dat al uw elektrische installaties probleemloos werken en eventuele defecten snel worden verholpen. Daarnaast bieden veel elektriciens ook onderhoudsdiensten, waardoor u kunt genieten van een lange levensduur van uw elektrische installaties.

Al met al is het dus enorm belangrijk om deze soorten bedrijven klaar te hebben staan als u een appartementseigenaar bent. Zo weet u zeker dat uw woning klaar is voor eventuele verandering of problemen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.