Waarom zou u kiezen voor een makelaar in deze tijd?

Een makelaar inhuren kost geld en daarom kiezen sommige mensen ervoor om op deze kosten te besparen. Is dit verstandig?

Gepubliceerd: 29 november 2021

Hieronder een aantal redenen om juist wél te kiezen voor een makelaar bij het kopen of verkopen van uw appartement .

Emotie

Een appartement kopen of verkopen is voor u een grote stap die u misschien maar een aantal keer in uw leven neemt. Voor een makelaar is het hun expertise, ze zijn dagelijks bezig met het kopen en verkopen van huizen en appartementen. Daardoor kunnen zij de emotie en ratio goed gescheiden houden, en dit kan u veel geld besparen. Het is fijn om er iemand bij te hebben die puur zakelijk naar een appartement kan kijken, zonder al teveel emotie. Sommige huizen en appartementen zijn binnen een dag verkocht, maar meestal duurt het langer. Bezichtigingen zijn voor de verkoper meestal geen pretje. Onbekende mensen lopen door uw hele appartement, van kelder tot zolder. Als u voor een makelaar kiest, kunt u deze bezichtigingen uit handen geven. U kunt met een gerust hart weggaan terwijl de makelaar uw belangen behartigt. Ga dus lekker ergens een kopje koffie drinken terwijl u weet dat thuis alles in goede handen is.

De periode van koop en verkoop gaat natuurlijk ook met twijfels gepaard. Is dit echt het perfecte appartement voor mij? Klopt de prijs wel helemaal? Is de school van de kinderen niet te ver weg? Dit zijn allemaal vragen die u zichzelf stelt bij een grote beslissing als het kopen of verkopen van een appartement. Een makelaar zoals Anne Fem nvm makelaar is de perfecte persoon aan wie u uw twijfels kunt voorleggen. Bespreek deze dus ook om zo een weloverwogen beslissing te nemen.

Objectief

Als u zelf heel enthousiast bent, is het soms moeilijk om objectief te blijven. U ziet zichzelf er bij wijze van spreken al wonen. Kleine zaken ziet u dan misschien niet meer. Dan is het handig om er iemand bij te hebben die de regio kent, het aanbod en het prijspeil. Met een makelaar zoals Anne Fem nvm makelaar heeft u een objectieve adviseur voor het vaststellen van de prijs, of het nu gaat om de koop van uw droomappartement of de verkoop van uw huidige woning.

Partner

Er zijn nog meer goede redenen om een goede makelaar in de arm te nemen, bijvoorbeeld bij het onderhandelen over de prijs. Dit is altijd een gevoelig onderwerp, waarbij sterke argumenten, een heldere blik en vooral een koel en helder hoofd van groot belang zijn. Een makelaar weet als geen ander hoe deze gesprekken gevoerd moeten worden en neemt deze gesprekken graag voor zijn of haar rekening. Zo zijn er nog meer redenen te noemen, zoals dat ze kunnen adviseren over een verbouwing of een financiering. Maar de belangrijkste is misschien toch wel dat u met een betrouwbare makelaar altijd verzekerd bent van de beste deal, of u uw appartement nu wilt verkopen of een nieuwe woning wilt aanschaffen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.