Verschillende soorten raamdecoratie

Een nieuwe woning betekent nieuwe raamdecoratie uitkiezen. Dit kan een lastige klus zijn. Wat past er bij de woning en wat voor soort raamdecoratie mag van een VvE? 

Gepubliceerd: 24 november 2020

Lees hier welke soorten raamdecoratie mogelijk zijn in jouw woning, zodat je gemakkelijker een goede keuze kunt maken.

Vouw- en rolgordijnen

Een goede optie voor een strakke of juist knusse look. Vouwgordijnen geven met de dikke stof een knusse look aan de woning. Terwijl rolgordijnen op maat juist voor een strakkere look zorgen. Het voordeel is dat je ze beiden op maat kunt laten maken en ze in veel verschillende kleuren en stoffen verkrijgbaar zijn. Vouw- en rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer, omdat er ook verduisterende soorten zijn.

Shutters en jaloezieën

Shutters en jaloezieën geven een stoere en industriële look aan de woning. Shutters zijn kleine, horizontale luikjes. Het voordeel hiervan is dat ze voor de helft open kunnen. Dit zorgt ervoor dat er genoeg daglicht naar binnenkomt, maar toch niemand naar binnen kan kijken. Hetzelfde geldt voor jaloezieën, deze kunnen ook half open. Er zijn bijvoorbeeld aluminium jaloezieën of houten. Ook deze zijn in verschillende kleuren en op maat verkrijgbaar, waardoor ze in elke woning passen. Omdat ze op maat worden gemaakt en perfect passen binnen de kozijnen, worden ze – net als vouw- en rolgordijnen - vaak goedgekeurd door de VvE.

Verduisterende gordijnen

Ideaal voor in de slaapkamer: verduisterende gordijnen. Vaak houden deze nóg meer licht tegen dan verduisterende rolgordijnen. Dit komt doordat je ze helemaal kunt afsluiten en er geen kiertje licht meer doorheen kan komen. Ook zijn verduisterende gordijnen handig in bijvoorbeeld de woonkamer om zonlicht tegen te houden in de zomer. Zo blijft het een stuk koeler in huis. In de winter houdt het de warmte binnen en de kou buiten. Ook goed voor de energierekening dus! Zorg ervoor dat je de gordijnrails aan de muur bevestigd, dan hoef je niet in de kozijnen te boren.

Plisségordijnen

Voor in de woonkamer of keuken zijn plisségordijnen erg geschikt. Zeker als er buiten veel voorbijgangers zijn. Plisségordijnen zijn bijzonder omdat je deze kunt verplaatsen naar alleen het midden van het raam of juist alleen de onderste helft van het raam. Het gordijn zit niet aan de boven- of onderkant vast, waardoor je het flexibel kunt gebruiken en helemaal naar wens kan instellen. Een plisségordijn is geschikt voor elk type raam, ook voor een dak- of kiepraam! Ze zijn in verschillende kleuren én verduisterend beschikbaar. Check van tevoren wel eventjes bij de VvE of je dit type raamdecoratie overal in huis mag bevestigen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.