Raamdecoratie voor jouw nieuwe appartement? Hier moet je op letten

Na een lange bouwperiode is jouw nieuwe appartement eindelijk opgeleverd. Nu breekt er een leuke periode aan: je mag jouw nieuwe huis gaan inrichten!

Gepubliceerd: 22 november 2018

Het inrichten van je nieuwe woning is natuurlijk een leuke klus.. Maar tegelijkertijd kan het ook best wel intensief zijn. Welke kleuren en materialen vind je mooi en hoe stem je dit allemaal op elkaar af? Voor raamdecoratie is dat niet anders. Het is best wel bepalend voor je interieur.. In dit artikel geven wij je een aantal tips waar je aan moet denken om aan de slag te gaan met jouw raamdecoratie.

Toepassing

In veel gevallen dwingt de situatie je om al bepaalde keuzes te maken qua raambekleding. Zo worden veel nieuwbouw appartementen tegenwoordig opgeleverd met kunststof draai-kiepramen. Niet gek gezien deze kozijnen erg onderhoudsarm zijn, maar je kunt er vaak niet in boren. Wanneer het raam naar binnen open gaat kun je geen raamdecoratie kiezen die in de dag gemonteerd moet worden. In zo’n situatie kun je kiezen voor producten die direct gemonteerd worden op het raam met een klemsteun of plakstrip.

Het kan voorkomen dat de ramen in jouw nieuwbouw appartement afwijkende vormen heeft zoals driehoeken of cirkels. Dit creëert wellicht een moderne uitstraling maar voor raamdecoratie wordt het lastiger om iets te vinden. Er zijn wel een aantal leveranciers die raamdecoratie op maat aanbieden. Laat je hierbij goed informeren over de mogelijkheden.

Mocht jouw nieuwbouw appartement hele hoge plafonds hebben dan zou je ook rekening moeten houden met het type raambekleding. Sommige systemen kunnen alleen bediend worden met de hand of zijn zelfs helemaal koordloos. Deze producten zijn niet geschikt voor grote hoogtes. Ga daarom voor raamdecoratie de voorzien is van koordbediening of gemotoriseerd is met afstandsbediening.

Uitstraling: type raamdecoratie en kleur

Het is in het begin al even aangestipt, maar zowel de product- als kleurkeuze bepalen mede de sfeer in jouw nieuwbouw appartement. Houten jaloezieen zijn nog steeds razend populair in Nederland gezien de strakke vormgeving en de vele mogelijkheden qua lichtinval. Daarna zijn plissé gordijnen ook steeds bekender aan het worden. Je kunt plissé gordijnen bestellen met een enkele of dubbele geplooide stof en bieden de ideale combinatie tussen privacy en de lichtinval in huis. Wanneer de woning nog ‘koud’ aanvoelt kun je kiezen voor gordijnen. Gordijnen geven je woonkamer al snel een huiselijk en warm gevoel.

Naast het type raambekleding bepaalt de kleur voor een groot gedeelte hoe de sfeer in je nieuwe woning wordt. De meest gekozen kleuren zijn wit, zwart, blauw en antraciet en bieden een mooi contrast met de rest van de ruimte. Het zijn echter geen warme kleuren die sfeer creëren. Natuurlijke (hout)kleuren doen dat al meer. Bij veel raamdecoratie specialisten kun je gratis kleurstalen aanvragen. Vraag altijd de kleuren aan die je mooi lijken, het is namelijk erg belangrijk dat de gekozen kleur goed in de ruimte past!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.