Hoe kunt u als appartement eigenaar geld besparen met LED?

Wie in een appartement woont, bespaart over het algemeen meer dan wie in een woning woont. Toch kunt u slimme keuzes maken om ook in een appartement zo zuinig mogelijk te leven. 

Gepubliceerd: 28 augustus 2020

Ook de juiste verlichting in huis speelt hier een rol in! Kies voor LED verlichting in uw appartement. In deze blog vertellen we u er meer over.

Wat is LED verlichting?

Er zijn verschillende soorten verlichting die voorkomen in onze woningen. De gloeilamp was jarenlang de meest gebruikte optie, maar zo’n lamp was een enorme energieslurper. Inmiddels worden gloeilampen in Europa niet meer geproduceerd, evenals halogeenlampen. Tegenwoordig zijn er nieuwe soorten verlichting te vinden, waaronder LED verlichting: een populaire én verstandige keuze.

LED verlichting is een stuk efficiënter en goedkoper dan ouderwetse vormen van verlichting. Een LED lamp werkt op elektroden waar elektriciteit doorheen stroomt. Op deze manier ontstaat er licht. Dit gebeurt op een zo duurzaam mogelijke wijze – wat de keuze voor LED verlichting zo verstandig maakt. Op de Letsleds website vindt u een uitgebreid aanbod van LED verlichting: spotjes, lampen, strips en meer. Er is veel om uit te kiezen!

Een energiezuinige keuze

Een LED lamp is een energiezuinig alternatief voor oudere vormen van verlichting zoals een gloeilamp en een halogeenlamp. Daarom is het verstandig om de verlichting in huis te vervangen voor LED verlichting. Oudere vormen van verlichting worden inmiddels niet meer geproduceerd, wat de overstap op LED verlichting nog eenvoudiger maakt. Een LED lamp is tot wel 85% zuiniger in energieverbruik dan een ouderwetse vorm van verlichting. Zo bespaart u dus flink wat kosten. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Zeker als u het gebruik door de jaren heen bij elkaar optelt en als u voor LED in het hele appartement kiest, bespaart u geld met LED verlichting. En dat is niet alles: LED verlichting is ook beter voor het milieu. Zo draagt u meteen een steentje bij aan een betere wereld.

LED verlichting past in iedere kamer

Wat er nu zo handig is aan LED verlichting in uw appartement? Het past in iedere kamer! Of het nu om de slaapkamer, de hal, de keuken of de woonkamer gaat. LED verlichting is veelzijdig. Zo kunt u kiezen uit verschillende vormen van verlichting, denk aan spotjes of juist strips. LED verlichting is er in warme, sfeervolle tinten te vinden, maar juist ook in fellere varianten.

Of kies voor dimbare LED verlichting om dit altijd zelf in te kunnen stellen. Zo heeft u de volledige controle over de sfeerbeleving in uw appartement. Op de Letsleds website leest u meer over LED dimmers. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals LED dimmers met een geheugenfunctie. Deze kunnen onthouden wat de laatste lichtsterkte is – een handige functie. Kies voor gemak met LED verlichting in uw appartement!

Een langere levensduur

LED verlichting is niet alleen energiezuiniger, maar heeft ook nog eens een langere levensduur dan andere vormen van verlichting. Hoewel een LED lamp iets duurder is in de aanschaf, hoeft u deze veel minder vaak te vervangen. Ook dat zorgt dus voor een besparing in de kosten. Ook is het makkelijker in gebruik: u hoeft veel minder vaak de lampen in uw appartement te verwisselen als u kiest voor LED verlichting.

Om een vergelijking te maken: een LED lamp gaat meer dan 15.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp slechts 1.000 branduren meegaat. Dat is natuurlijk een enorm verschil! Met LED lampen geniet u jarenlang van goede verlichting in huis. En dat maakt het zo’n verstandige keuze!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.