Appartement in Nederland verhuren? 5 tips

Als u de eigenaar bent van een appartement die u graag wilt verhuren is het ongetwijfeld belangrijk dat uw huisje aantrekkelijk is.

Gepubliceerd: 27 juni 2019

Want wanneer u er zelf niet in zit kunnen andere mensen er heerlijk van genieten. En u kunt er nog aardig aan verdienen ook! We hebben een lijstje met vijf tips voor het succesvol verhuren van uw appartement.

1. De locatie

Zoals zo vaak is de locatie van het huisje in Nederland waarschijnlijk het belangrijkst. Mensen die op zoek zijn naar een strandvakantie zullen uw appartement in Limburg waarschijnlijk niet huren. En dat werkt ook andersom: mensen die op zoek zijn naar rust en natuur juist wel! Weet wat uw doelgroep is en maak optimaal gebruik van de regio waarin uw appartement zich bevindt.

2. Help uw huurders op weg

Dit sluit aan bij ons vorige punt. Aangezien uw huurders hebben gekozen voor uw appartement in die specifieke regio, hebben ze vast bepaalde verwachtingen. U kunt een kaart van de omgeving voor ze achterlaten met alle bezienswaardigheden en tips voor restaurants bijvoorbeeld. Zorg dat de huurders kunnen genieten van die prachtige omgeving en alles wat het te bieden heeft.

3. De prijs

We zijn Nederlanders, dus de prijs is altijd een factor. Maar dit betekent echt niet dat u altijd een bodemprijs hoeft te vragen. Mensen zijn vaak bereid te betalen voor kwaliteit. Kijk goed naar de andere mogelijkheden voor huurders in de omgeving en kijk hoe uw prijs/kwaliteitverhouding is. Als u een realistische prijs vraagt voor een verblijf in uw appartement zult u zien dat u nooit huurders tekort komt.

4. Denk om de kinderen

Als u zich richt op gezinnen met kinderen doet u er goed aan er voor te zorgen dat die kinderen zich goed kunnen vermaken. En kinderveiligheid is natuurlijk een gegeven. Veel ouders zullen u bevestigen dat ze pas een geslaagde vakantie hebben als hun kinderen het leuk hebben. U kunt hierbij denken aan alles wat er in de omgeving te doen is. Maar zorg ervoor dat er ook in uw appartement wat te doen is voor kinderen. Dit zal op die bijna onvermijdelijke regendag zeer gewaardeerd worden.

5. Voorzieningen

De inrichting en uitrusting van uw appartement is sowieso een belangrijke factor. Kleine luxe toevoegingen als een espressomachine of gratis artikelen als fruit, of een vers broodje bij het ontbijt kunnen net dat verschil maken. Grotere luxe aanpassingen maken altijd indruk en vergroten de aantrekkingskracht van uw appartement. Een open haard, sauna of privé zwembad zijn publieksfavorieten en maken van uw appartement een luxe villa.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.