Handige tips om uw appartement te verhuren

Hiermee wordt het makkelijker om snel uw appartement te verhuren. Bekijk ze dus gauw!

Gepubliceerd: 25 november 2019


Een appartement of huis verhuren is best een uitdaging. Zeker wanneer er een beetje haast bij komt kijken, bijvoorbeeld omdat u op een bepaalde datum naar het buitenland vertrekt of zelf al een andere woning of appartement hebt gevonden. U kunt daarom misschien wel wat hulp gebruiken. Daarom zijn hieronder enkele handige tips weergegeven.

Even goed poetsen

Wanneer u zelf op zoek gaat naar een plek om te wonen, dan wilt u graag dat het daar netjes en schoon is. Andersom verwachten mensen dit ook wanneer zij uw appartement komen bekijken of de foto’s ervan zien. Zorg er dus voor dat je huis netjes, schoon en opgeruimd is wanneer er kijkers langskomen of er foto’s worden gemaakt. Op die manier zullen er veel meer mensen geïnteresseerd zijn in uw appartement en wordt deze ongetwijfeld ook snel verhuurd.

Zorg dat de ruimte neutraal is ingericht

Zelf bent u misschien stapelgek op uw verzameling Spongebob figuurtjes, maar een potentiële huurder kijkt er waarschijnlijk raar van op. Dit soort inrichtingsonderdelen maken het voor potentiële huurders lastig om te zien wat er mogelijk is met een ruimte. Hetzelfde geldt voor het pimpelpaarse kleed op de bank en andere opvallende zaken. Probeer dus om de ruimtes zo neutraal mogelijk in te richten wanneer er mensen komen kijken of foto’s worden gemaakt.

Maak het jezelf makkelijk en neem een makelaar in dienst

Er komt ontzettend veel kijken bij het verhuren van uw appartement. Er zijn wetten en regels waar u zich aan dient te houden en bovendien heeft u als verhuurder verschillende verantwoordelijkheden. Er moet een goed contract worden opgesteld bijvoorbeeld. Bovendien moet je eerst nog eens een huurder zien te vinden! Maak het jezelf daarom gemakkelijk door een makelaar in dienst te nemen die het meeste werk voor u uit handen neemt. Hij of zij weet precies wat er allemaal geregeld moet worden om uw appartement te kunnen verhuren en zal dit bovendien een stuk sneller voor elkaar krijgen, puur omdat diegene er ervaring mee heeft. Tel daar de bestaande contacten van een makelaar bij op en voor u het weet is uw huis verhuurd. Het kost natuurlijk wel wat, maar wanneer uw appartement daardoor minder lang leeg staat heeft u dit al gauw terugverdiend! Heel veel succes gewenst bij het verhuren van uw appartement. Het komt ongetwijfeld helemaal goed.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.