De makkelijkste manier om uw verhuurde appartement te verkopen

U hebt een appartement in uw bezit welke u verhuurt. Op deze manier heeft u uw geld belegd en maandelijks een extra inkomstenstroom gegenereerd.

Gepubliceerd: 02 oktober 2020

Toch komt er vaak een moment dat u deze wilt verkopen. Misschien wilt u het geld vrijmaken voor een volgend project of bent u klaar met al het onderhoud dat u moet doen. Daarnaast zijn de huizenprijzen enorm gestegen de afgelopen jaren en denkt u misschien dat dit het beste moment is om te verkopen en hiervan te profiteren. Wat de reden ook is, wij zetten de opties voor het verkopen van uw verhuurde appartement hieronder op een rij.

Waarom verkopen?

Een appartement verhuren kan een aantrekkelijk rendement bieden, omdat het een extra inkomensstroom genereert. Mede door het belastingstelsel, dat huurinkomsten uit een privé investering belast in box 3 tegen een tarief van 1,2%. Maar een appartement verhuren is niet altijd zo makkelijk als men in eerste instantie vaak denkt. Allereerst bent u de huisbaas en dus verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparaties en de kosten hiervan. Soms ontstaan er problemen in de relatie met uw huurders, door bijvoorbeeld wanbetaling. Vindt u de huurinkomsten te laag en wilt u deze verhogen? Dat is dan pech, want dat kan niet zomaar. Huurders worden namelijk erg goed beschermd door de Nederlandse wet. Deze bepaald dat de huur maar één keer per jaar met een paar procent mag worden verhoogd. Al met al zijn er genoeg goede redenen om uw verhuurde appartement nu te willen verkopen.

Verhuurd appartement verkopen

Uw appartement verkopen mag en kan altijd, alleen betekent dit niet dat uw huurder de woning hoeft te verlaten. De Nederlandse wet heeft bepaald dat de verkoop van een pand geen huur breekt. Wanneer u het appartement wilt verkopen, doet u dit dus inclusief huurcontracten en huurders. Dit betekent helaas wel dat er waarschijnlijk minder potentiele kopers zijn, omdat veel particulieren kopers een huis willen kopen om zelf in te wonen en dus niet geïnteresseerd in een woning met huurders. Daardoor is een woning met huurders dus lastiger te verkopen en minder waard dan een leegstaande woning.

Verkopen aan vastgoedinvesteerder

Een oplossing hiervoor kan het verkopen van uw verhuurde appartement aan een partij die in vastgoed investeert zijn. Deze kan uw appartement kopen en hierbij direct de huurcontracten overnemen. Bij het verkopen aan zo’n partij zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijgt u vaak een direct en vrijblijvend bod. Dit heeft als voordeel dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er flexibele voorwaarden kunnen worden opgesteld omtrent de leverdatum. Nadat er contact is gemaakt komt de vastgoedinvesteerder de woning, indien mogelijk, bezichtigen, zodat deze een goede inschatting kan maken van de waarde. Wanneer bezichtigen niet mogelijk is, kan de inschatting van de waarde ook op afstand worden gedaan. Vervolgens doet deze partij een geheel vrijblijvend bod op uw appartement.

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder. We kopen verhuurde en niet-verhuurde woningen, appartementen en beleggingspanden. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Verkopen aan ons betekend een snel en soepel proces zonder onzekerheid over financieringen of makelaarskosten. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw appartement, we gaan graag met u in gesprek!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.