Hoe kan je snel je appartement verkopen?

Je appartement snel verkopen is normaal gesproken nog niet zo eenvoudig maar is tegenwoordig zeker mogelijk.

Gepubliceerd: 06 juni 2017

In dit artikel zullen we bekijken hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Je appartement verkopen via de makelaar

De traditionele manier om je huis te verkopen is natuurlijk via de makelaar. Een makelaar kent de markt goed en kan je adviseren over de vraagprijs voor de woning. Echt snel je huis verkopen is via de makelaar echter niet mogelijk. Veel makelaars hebben het tegenwoordig zo druk dat je al een paar weken moet wachten voordat de makelaar überhaupt tijd heeft om je woning te komen bekijken. Vervolgens heeft de makelaar ook een paar weken om met een taxatierapport of waardebepaling van je huis te komen. Tussen het moment van een makelaar bellen en het op de markt komen van je appartement zit al snel 4 weken.

Een ander nadeel van de makelaar zijn de courtagekosten. Deze kosten bedragen doorgaans tussen de 1,5% en 2% over de verkoopprijs van je woning. Voor een appartement van 200.000 praat je dan toch al snel over 3.000 tot 4.000 euro makelaarskosten.

Het voordeel van via een makelaar je woning verkopen is dat je op deze manier vaak wel de beste prijs kunt krijgen voor de woning. Je moet daarvoor wel het geduld en de tijd hebben tot dat er een koper wel bereid is een goede prijs van je huis te betalen. Als je je huis snel wilt verkopen dan zal echter je bereid moeten zijn om met net even wat minder genoegen te nemen.

Via een huizenopkoper

Tegenwoordig zijn er tal van huizenopkoper actief welke gespecialiseerd zijn in het snel opkopen van huizen. Je huis snel verkopen doe je dan ook het beste via zo een gespecialiseerde huizenopkoper.

Je huis verkopen aan een gespecialiseerde huizenopkoper heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is de enorme snelheid waarmee dit soorten organisaties opereren. De verkoop van je huis of appartement is in veel gevallen al binnen 24 uur helemaal rond. Men is dan langs geweest om je woning te taxeren, om een bod te doen en je bent dan al bij de notaris voor het tekenen van de papieren de notaris heeft dan het geld al overgemaakt naar je rekening. Dit is natuurlijk ongekend en ondenkbaar via de traditionele makelaar.

Een ander voordeel is dat je geen kosten maakt voor de verkoop van je huis of appartement. Je hebt geen makelaarskosten, geen advertentiekosten en geen notariskosten. Hierdoor bespaar je ook nog eens vele duizenden euro’s bij de verkoop je huis.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.