In drie stappen uw appartement snel verkopen

Wanneer u een appartement in de verkoop zet, kan er stress en onzekerheid ontstaan. Het kan bijvoorbeeld langer duren dan verwacht voordat uw appartement is verkocht.

Gepubliceerd: 04 december 2021

Hierdoor krijgt u te maken met dubbele lasten. Het is daarom fijn wanneer het appartement zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar heeft. In het onderstaande artikel staat hoe u in drie simpele stappen het appartement in een mum van tijd hebt verkocht.

Appartement snel verkopen: wat zijn de opties?

Een appartement snel verkopen kan op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende aanpak is om een makelaar in te schakelen. Deze professional helpt van A tot Z bij het verkoopproces. U hoeft er zelf weinig tijd in te steken. Helaas is het prijskaartje hierdoor wel aan de hoge kant. Een andere optie is om de verkoop (deels) zelf te regelen. Op deze manier bespaart u veel geld en kunt u de bezichtigingen inplannen wanneer het u het beste uitkomt. Ook online verkoop is nu erg populair. Hierbij biedt u het appartement enkel online te koop aan via één of meerdere websites. Bij deze verkoopmanier is het wel erg belangrijk om professioneel beeldmateriaal te laten maken van het appartement. Laat eventueel ook een video maken om nog meer op te vallen tussen het online aanbod. De laatste optie is om uw appartement op te laten kopen. Dit heeft verrassend veel voordelen waar de meeste mensen nog niet van op de hoogte zijn. Een opkoper gaat over het algemeen snel te werk, waardoor er geen verkoopstress meer nodig is. Ook krijgt u meer zekerheid en komt u minder lang of helemaal niet met dubbele lasten te zitten. Hieronder staat hoe u in drie simpele stappen uw appartement snel kunt verkopen met behulp van een opkoper.

Stap 1. Appartement aanmelden bij de opkoper

De eerste stap is om uw appartement aan te melden bij een opkoper. Mercari is hier een goed voorbeeld van. Deze vastgoed opkoper koopt onder andere huizen, appartementen, bedrijfspanden, hotelpanden en bouwgrond. U kunt het appartement geheel vrijblijvend en kosteloos aanmelden via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch. Bij interesse ontvangt u binnen twee werkdagen al een richtprijs. Wilt u meer weten over het opkoopproces van Mercari? Klik hier voor meer informatie.

Stap 2. Bezichtiging inplannen

Wanneer u zich kan vinden in de ontvangen richtprijs, kunt u samen met de opkoper een afspraak inplannen voor de bezichtiging. Een bezichtiging is noodzakelijk om een goed en definitief bod uit te brengen.

Stap 3. Definitieve bod afwachten en accepteren

Bij Mercari ontvangt u het definitieve bod binnen 48 uur na de bezichtiging. Gaat u akkoord met het bedrag? Dan wordt er samen een opleveringsdatum afgesproken. Hier heeft u zelf invloed op, zodat u eventueel een bepaalde periode kunt overbruggen. Vervolgens wordt er een koopakte zonder ontbindende voorwaarden opgesteld. Op de opleveringsdatum gaat u naar de notaris en ontvangt u het netto bedrag.

Voordelen van appartement laten opkopen

Het grootste voordeel van het laten opkopen van uw appartement, is dat het proces erg snel gaat. Binnen een week kan uw appartement al verkocht zijn. Door het razendsnelle verkoopproces ervaart u minder stress, minder onzekerheid en hebt u minder lang (of helemaal geen) dubbele lasten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.