Subsidie voor isolerende maatregelen

VvE’s en individuele huiseigenaren kunnen tot en met 31 december 2018 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor het nemen van isolerende maatregelen.

Gepubliceerd: 30 oktober 2016

Het is raadzaam om uitgebreidere maatregelen te nemen in je appartement om energie te besparen. Dan hebben we bovendien goed nieuws! Tot en met 31 december 2018 is de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' van kracht. Deze subsidie heeft als doel energiebesparing in bestaande woningen te stimuleren.

Wanneer kom je in aanmerking?

De 'Subsidie energiebesparing eigen huis' kun je aanvragen wanneer je minimaal twee energiebesparende aanpassingen in je huis gaat doen. Denk hierbij aan diverse isolatiemaatregelen als dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie of bijvoorbeeld je ramen vervangen door hoogrendementsglas. Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvang je bovendien extra subsidie.

Advies inwinnen

Ook wanneer je bij een expert advies inwint over energiebesparende maatregelen kun je in aanmerking komen voor subsidie.

Bonus

Wil je met je VvE nog een stap verder gaan? Voldoen je energiebesparende en aanvullende energiebesparende maatregelen aan zwaardere eisen van bijvoorbeeld isolatie? Wie zijn héle gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus bovenop de subsidie. Voor VvE’s geldt die bonus per appartement.

Het Inspectiehuis

Appartement & Eigenaar is voor het opstellen van een DMJOP een samenwerking aangegaan met Het Inspectiehuis. Voor een speciale actieprijs van € 2995,- excl. btw stellen zij een DMJOP van 20 jaar voor VvE's op.

Het Inspectiehuis is als gecertificeerd keuringsbureau gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, controles en inspecties. Op basis van hun jarenlange ervaring beschikken ze over de kennis en deskundigheid om het object zorgvuldig en betrouwbaar te keuren.

Meer weten over de subsidiemogelijkheden? Kijk op www.appartementeneigenaar.nl/subsidie.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.