Hoe betaal je de inboedel voor een nieuw appartement?

Je gaat verhuizen naar een gloednieuw appartement. Dat moet natuurlijk ingericht worden. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen.

Gepubliceerd: 03 juli 2018

Wij vertellen je meer over de verschillende manieren om de inrichting van je nieuwe appartement te bekostigen. 

Appartement inrichten hoeveel kost het?

Hoeveel de inrichting van een nieuw appartement kost, hangt af het oppervlak en van je smaak. En ook van hoeveel je hebt te besteden. Hoe groter het appartement, hoe meer ruimtes moeten worden gevuld. Daarnaast kan het zijn dat je een kluswoning hebt gekocht, waaraan nog veel moet gebeuren. Voor je het weet ben je minimaal 10.000 euro extra kwijt aan een keuken en sanitair. Vloeren en raambekleding zijn samen ook een paar duizend euro en voor verlichting ben je zo ook 500 tot 1.000 euro kwijt. En dan heb je nog geen meubels. Een manier om op de kosten van de inrichting te besparen, is door niet op de eerste woonboulevard waar je komt alles te kopen. Kijk rond, vergelijk prijzen op internet en probeer vloeren, gordijnen en meubels in de uitverkoop te scoren. Dat laatste betekent wel dat je soms spullen moet kopen, lang voordat je in het nieuwe appartement kan. Dat betekent dat je ook een opslagruimte moet hebben om spullen op te slaan. Maar als je op zo'n manier het interieur bij elkaar verzamelt, kan dit flink in de kosten schelen. 

Appartement inrichten: hoe bekostig je het?

Er zijn verschillende manieren om een nieuw interieur te betalen. Het veiligst is om te sparen. Zo loop je geen financieel risico. Bovendien is de investering in het interieur een goed alternatief voor geld op de bank laten staan waar de rente nog altijd laag is. Door in de woning te investeren, wordt deze meer waard. Dit kan meespelen wanneer je het appartement ooit verkoopt. Natuurlijk moet je wel de financiële ruimte hebben om te sparen. En je bent een aardige hap van je spaargeld kwijt wanneer je tienduizenden euro's uitgeeft aan een nieuw interieur. Dit is niet voor iedereen weggelegd. 

Tweedehands of gratis overnemen

Heb je geen of weinig spaargeld en kun je geen kapitaal uitgeven aan nieuwe spullen in huis? Kringloopwinkels en online marktplaatsen zijn perfecte plekken om prachtige vintage meubels te vinden. Met een lik verf, of juist niet, creëer je zo op een goedkope manier mooie spullen voor een fractie van de prijs. Er zijn ook websites waar je gratis spullen af kunt halen. Op Gratisaftehalen.nl vind je alles: van vloeren tot meubels en zelfs elektronica, die je geheel kosteloos bij de aanbieder ophaalt. Ook hier geldt: hoe meer tijd je hebt voordat je in de nieuwe woning kan, hoe meer ruimte er is om dit soort spullen te verzamelen. 

Geld lenen

Als je niet kunt sparen en ook niet alles tweedehands wil aanschaffen, dan is geld lenen een optie. Zeker wanneer je ook een nieuwe keuken en badkamer moet kopen. De meest passende kredietvorm is dan een persoonlijke lening. Je spreekt met de kredietverstrekker een concreet bedrag af dat je binnen een afgesproken periode terugbetaalt. Dit gebeurt in vaste maandtermijnen. Het gedeelte van de persoonlijke lening dat is afgelost, kun je niet opnieuw opnemen. 

Laat je inspireren

Heb jij net een appartement gekocht en wil je op de hoogte blijven van alles dat je als woningeigenaar moet weten? Op onze website vind je handige tips en doe je inspiratie op om jouw interieur verder te verfraaien.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.