Zijn uw verzekeringen wel up-to-date in 2022?

Veel mensen sluiten eenmaal een verzekering af en kijken hier vervolgens niet of nauwelijks meer naar om. Zij denken namelijk dat ze standaard goed verzekerd zijn.

Gepubliceerd: 21 februari 2022

Helaas is dit niet altijd het geval. Door de jaren heen kan er namelijk het nodige veranderen. Zo kunnen uw bestaande verzekeringen wijzigen, maar er kunnen ook nieuwe verzekeringen bij komen. Heeft u al jaren niet omgekeken naar uw verzekeringen? Dan is de kans aanwezig dat deze niet meer up-to-date zijn in 2022. Reden genoeg om te kijken of u anno 2022 nog steeds goed verzekerd bent.

Veranderingen aan uw woning

Is het inmiddels al jaren geleden dat u uw appartement kocht waar u in woont? Dan is er inmiddels mogelijk het nodige aan het appartement veranderd. Het is belangrijk dat alles goed verzekerd is. Neem jouw opstalverzekering daarom eens kritisch onder de loep. U wilt immers niet dat verbouwingen niet binnen de dekking van deze verzekering vallen. Gelukkig hoeft u zich hier bij de meeste verzekeraars geen zorgen over te maken. Vaak is er een dusdanig groot bedrag verzekerd dat uitbreidingen er gewoon binnenvallen. Toch kan het geen kwaad om dit even te checken.

Nieuwe inboedel

Heeft u recent geen aanpassingen gedaan aan uw appartement? Dan hoeft u uw opstalverzekering waarschijnlijk niet aan te passen. Dit betekent alleen niet dat al uw verzekeringen in 2022 ook up-to-date zijn. De kans is namelijk aanwezig dat u ook een inboedelverzekering hebt afgesloten. Op het moment dat u deze afsloot, vertegenwoordigde de inboedel mogelijk nog geen bijzonder grote waarde. Heeft u onlangs allemaal nieuwe meubels en/of elektrische apparaten gekocht? Dan is uw inboedel aanzienlijk meer waard. Kijk daarom altijd even tot welk bedrag uw inboedel verzekerd is. Als het om een relatief laag bedrag gaat, kunt u overwegen om een hoger bedrag te verzekeren. Op deze manier voorkomt u dat een deel van uw inboedel niet vergoed wordt bij schade door een onverwachte gebeurtenis.

Bent u verzekerd tegen inkomensverlies?

De meeste mensen die een huis kopen, sluiten standaard een opstal- en inboedelverzekering af. Vaak blijft het hierbij, maar dit is niet altijd verstandig. Overweeg bijvoorbeeld ook om je te verzekeren tegen inkomensverlies. Omdat u hier een speciale verzekering voor af moet sluiten, brengt dit extra kosten met zich mee. Daarom laten veel mensen een woonlastenverzekering links liggen. Zonde, want u kunt er namelijk veel profijt van hebben.

Krijgt u te maken met inkomensverlies door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid? Dan kunt u de hypotheeklasten mogelijk niet meer ophoesten. Als u een woonlastenverzekering hebt afgesloten, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. U ontvangt namelijk iedere maand een uitkering bij inkomensverlies door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Het grote voordeel hiervan is dat u uw hypotheeklasten kunt blijven betalen, waardoor het niet nodig is om te verhuizen. Kortom: reden genoeg om je verzekeringen aan te vullen met hypotheekbescherming.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.