Welke verzekeringen zijn belangrijk voor appartement eigenaren?

Als trotse eigenaar van een koopappartement ben je aangesloten bij een VvE, oftewel Vereniging van Eigenaren.

Gepubliceerd: 09 augustus 2016

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk afgesloten via de VvE en welke verzekeringen dien je als appartement eigenaar zelf te regelen? De antwoorden lees je in dit artikel. 

Opstalverzekering via VvE is verplicht

De Vereniging van Eigenaren is verplicht om een opstalverzekering af te sluiten voor het gehele appartementencomplex. Dit betekent dat jij geen aparte opstalverzekering hoeft af te sluiten, maar de bijdrage voor deze verzekering betaalt via je VvE bijdrage. Deze opstalverzekering verzekert alles dat aard- en nagelvast is aan je appartement. Vraag na bij jouw VvE of glas ook is meeverzekerd in de opstalverzekering. Zo niet, dan kun je dit meeverzekeren op je inboedelverzekering. 

Soms is er binnen een appartementencomplex geen actieve VvE. Het is altijd slim om een inactieve VvE nieuw leven in te blazen. Lukt dat niet? Dan ontkom je er helaas niet aan om een aparte opstalverzekering af te sluiten.

Eigenaarsbelang - Op jou van toepassing?

Gedurende de tijd dat je in een koopappartement woont, kun je diverse verbeteringen doorvoeren die niet altijd vallen onder de opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren. Dit wordt ook wel eigenaarsbelang genoemd. Hieronder vallen bijvoorbeeld de keuken en badkamer, maar ook de vloer- en wandafwerking. Bij brand en lekkage ben je dan ook voor deze zaken goed verzekerd. 

Inboedelverzekering - Onmisbaar voor iedere appartement eigenaar

Voor elke appartement eigenaar is een goede inboedelverzekering onmisbaar. Bij brand, storm of waterschade kan jouw inboedel beschadigd raken. Om te beschermen tegen deze flinke kostenposten, is de inboedelverzekering in het leven geroepen. Als glas niet is meeverzekerd via de opstalverzekering van de VvE, kun je dit meeverzekeren op de inboedelverzekering. Ruitschade kan altijd ontstaan, bijvoorbeeld vanwege een flinke storm. Zeker als je appartement niet is voorzien van dubbel glas, is het raadzaam een glasverzekering af te sluiten.

Wil je zorgeloos wonen in je appartement? Zorg dan dat bovenstaande verzekeringen op orde zijn. Daarmee voorkom je ellende in de toekomst.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.