Vijf tips om je appartement sfeervol aan te kleden

Voordat je een appartement betrekt of op de markt brengt, is het natuurlijk wel zo belangrijk om het sfeervol aan te kleden.

Gepubliceerd: 12 februari 2019

Je hebt eindelijk je appartementen klaar staan; de bouw is compleet, de schoonmakers zijn langs geweest en alles werkt naar behoren. Door het geheel sfeervol aan te kleden kun je ervoor zorgen dat mogelijke huurders of kopers zich sneller thuis voelen, en dus makkelijker tot een beslissing over gaan. Maar hoe kun je jouw appartement nou sfeervol aankleden, zonder hier duizenden euro’s aan kwijt te hoeven zijn? Je leest het hier.

1. Maak het warm

Een appartement voelt direct een stuk warmer wanneer er letterlijk wat warme items in geplaatst zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kleedje op de vloer, kussens op de banken en gordijnen voor de ramen. Warme kleuren en materialen maken dat een ruimte er direct sfeervoller uitziet. Een kale vloer voelt natuurlijk een stuk onpersoonlijker aan dan een vloer met een mooi kleedje erop.

2. Laat het licht naar binnen

Maak zoveel mogelijk gebruik van het natuurlijke licht. Laat de gordijnen open en gebruik spiegels om de lichtinval door het hele appartement te laten kaatsen. Kijk in het donker even waar wat extra verlichting nodig is, en zorg dat hier vast wat lampen staan. Zo kunnen ook bezoekers in de avonduren zien hoe sfeervol en gezellig het appartement is.

3. Planten en bloemen

Niets maakt een huis een thuis als een hoeveelheid planten en bloemen: hoe meer, hoe beter! Ze verbeteren de luchtkwaliteit, zorgen voor goede energie en geven direct sfeer. Planten geven je nu eenmaal echt dat gevoel van thuiskomen, en dat is waar je naar op zoek bent!

4. Zachte en neutrale kleuren

Hoewel felle kleuren en harde contrasten hartstikke van nu zijn, is dit niet direct een stijl die bij iedereen past. Begin met zachte en neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart, bruin of zelfs een donkerrood of okergeel. Je kunt het geheel wat opleuken met gekleurde kussens, dekentjes en andere leuke kleurrijke decoratie. Zo geef je de toekomstige huurders een idee van wat er mogelijk is, zonder ze af te schrikken met knalgroene muurverf.

5. Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen geeft direct een sfeervolle, landelijke uitstraling aan een woonruimte. Denk aan een houten tafel (eventueel een leuk steigerhouten DIY project: makkelijk, sfeervol, creatief én goedkoop!) en andere meubelstukken, maar ook aan decoratieve items, de planken aan de muur (echte boomschors geeft veel sfeer) en ga zo maar door. Hoe meer natuurlijke materialen in de woonruimte terug te vinden zijn, hoe warmer de uitstraling.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.