Kleden voor kinderkamers in appartementen

Een appartement biedt niet altijd voldoende ruimte in kamers. Dan moet u slim omgaan met de ruimte die u heeft.

Gepubliceerd: 05 maart 2022

Heeft u een appartement gekocht en een kleine onderweg? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de babykamer. Een appartement biedt niet altijd voldoende ruimte in kamers. Dan moet u slim omgaan met de ruimte die u heeft. U wilt natuurlijk wel een gezellige kinderkamer realiseren. Dat kan eenvoudig met een babykamer vloerkleed. Veel van deze vloerkleden zijn ook een optie als vloerkleden kinderkamer. Zo kan de kleine in het appartement opgroeien en hoeft u niet elke paar jaar een nieuw kleed te kopen.

Praktische aspecten van vloerkleden

Wellicht heeft u gekozen voor een laminaatvloer en wil u die behouden. Het nadeel hiervan kan zijn dat de vloer gehorig is. Een vloerkleed kan akoestisch isoleren. Dit geldt niet voor alle vloerkleden, hoewel veel kleden zeker wel een akoestisch isolerende waarde hebben. Ze dempen het geluid van uw huilende baby bijvoorbeeld. Dat kan prettig zijn voor uw buren. Ook is het voor uw baby prettiger kruipen op een vloerkleed dan op het laminaat. Het is in ieder geval praktisch om te bedenken hoe veel ruimte u in de kamer wil reserveren voor het kleed voordat u de rest gaat inrichten.

Esthetische aspecten van vloerkleden

Een vloerkleed is dan praktisch, maar kan ook esthetische waarde hebben. U kunt bijvoorbeeld echt een babykamer creëren door een vloerkleed te kopen met een dierenvorm of print van dieren in een zachte kleur. De vorm van een kleed kan daarnaast veel doen met een ruimte. U kunt de ruimte bijvoorbeeld groter doen lijken door een bijzondere vorm te kiezen of een rechthoekig kleed in de lengte van de kamer te leggen.

Soort en materiaal

Behalve het akoestisch praktische en de look van een vloerkleed, is het verstandig om na te denken over het soort kleed en het materiaal van het kleed. Een laagpolig kleed blijft bijvoorbeeld langer mee, waardoor het kan blijven liggen zolang uw kind opgroeit. Een hoogpolig tapijt is daarentegen weer erg zacht, wat het lopen of kruipen hierop een stuk aangenamer maakt. U kunt daarnaast het materiaal bepalen voor uw nieuwe kleed: katoen of velours, maar ook polyester, viscose, sisal, jute en synthetisch. Katoen is vaak de meest veilige keuze als u huidirritaties in acht wil nemen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.