Gorter® op Heineken Hotel in Amsterdam

In 2011 is een prijsvraag uitgeschreven voor de realisatie van een nieuw pand op de locatie van de Heineken Hoek aan het Leidseplein.

Geplaatst door: Gorter Group bv

MVSA Architects kwam als winnaar uit de bus en werd hiermee verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwbouw hotel met zes bouwlagen. In het nieuwe plan wordt de horeca verdeeld over de kelder, de begane grond en de eerste verdieping. De verdiepingen daarboven zijn bestemd voor een hoogwaardig viersterren hotel.

Het nieuwe gebouw krijgt een dubbele gevel. Dit betekent dat er sprake is van een binnengevel en een glazen buitengevel. De binnengevel wordt voorzien van wit plaatmateriaal in een driehoekig patroon met drie verschillende dieptes, waardoor er een subtiel reliëf ontstaat. De glazen, diamantvormige buitengevel van het nieuwe ontwerp refereert naar de beroemde diamant Koh-I-Noor.. Deze diamant is door de heer Voorzanger, een van de gerenommeerde diamantslijpers uit het verleden, in opdracht van het Britse Koningshuis in Amsterdam geslepen. In de avond wordt de binnenzijde van de gevel subtiel aangelicht door energiezuinige ledverlichting.

Duurzaamheid centraal
De ambitie om duurzaam en energiezuinig te zijn, is door alles stakeholders omarmd. Getroffen maatregelen zijn onder meer: hergebruik van materialen, hoogwaardige isolatie, energiezuinige verlichting, warmtepomp voor koeling en verwarming, zonnepanelen, zelfsluitende kranen en het RHT-dakluik van Gorter. Het RHT-dakluik in vogelvlucht: het dakluik zorgt voor een veilige toegang tot het platte dak van het hotel, is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. Het duurzame luik wordt geleverd in combinatie met een schaartrap. Deze is speciaal  ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen.

Alle Gorter dakluiken en combinaties zijn op veiligheid getoetst conform de meest strenge EN normen en worden geleverd met een TÜV NORD-certificaat, Aboma veiligheidskeurmerk en KOMO-certificaat. 

Over Gorter
Gorter Luiken B.V. is de Nederlandse vestiging van de Gorter Group™ en levert onderhoudsvrije luiken voor toegang door daken, vloeren, wanden en plafonds. Gorter® bestaat al sinds 1928 en is over de jaren uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie met eigen productiefaciliteiten, engineering afdeling en logistiek centrum. Producten zoals dakluiken, vloerluiken, wandluiken en plafondluiken worden in eigen fabrieken vervaardigd Veiligheid, kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid staan bij deze Hollandse onderneming voorop.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit dakluik of over het bedrijf Gorter?

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.