Het Hof van Duurzaamheid

In deze 110 woningen draait het -zoals de naam al doet vermoeden- om duurzaamheid. Een deel van de appartementen wordt gebouwd in CLT, een zeer duurzame bouwmethode waarbij kruislaags hout wordt toegepast.

Geplaatst door: Gorter Group bv

De architecten van Studio Nauta uit Rotterdam kozen ook voor de daktoegang voor een duurzame oplossing. De twee extreem geïsoleerde RHTEP-dakluiken van Gorter blinken uit in hun isolatiewaarde met Uw = 0,198 W/(m².K) voor de gehele dakluikconstructie.

Het terrein aan de Laan van Duurzaamheid in Amersfoort lag jaren braak. Karbouw Bouw bouwt woningen op de kavel aan de Rondweg Noord en Laan van Duurzaamheid. Het wordt een bijzondere buurt voor een mix van doelgroepen. Plezierig wonen én verantwoord leven, dat kan in het Hof van Duurzaamheid.

De totale isolatiewaarde is van belang
Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de isolatiewaarde en energieprestatie van gebouwen. Hierin speelt de isolatiewaarde van het dak ook een belangrijke rol. De totale isolatiewaarde van het dak wordt hierbij niet alleen bepaald door de constructie en dakplaten, maar ook onderdelen zoals dakluiken, afvoeren, roosters en lichtstraten. Bij dakluiken wordt er vaak gecommuniceerd met de isolatiewaarde van een deelcomponent, bijvoorbeeld het isolatiemateriaal. Echter door het ontbreken van bijvoorbeeld een thermische scheiding kan de volledige dakluikconstructie een geheel andere en vaak slechtere isolatiewaarde hebben.

Isolatiewaarde RHTEP
Gorter is zich meer dan bewust dat het dakluik een integraal onderdeel is van veel daken waarbij het aan de totale isolatie moet bijdragen. Met een Uw = 0,198 W/(m².K) komt de isolatiewaarde van het RHTEP-dakluik ongekend dicht bij de isolatiewaarde van moderne daken. Dit is uniek binnen de productgroep dakluiken waarbij een aantal concurrente producten, mede door het ontbreken van een thermisch gescheiden constructie, voor ongewenste condensvorming, energieverliezen en zelfs ijsafzetting in de winter zorgen.

De brochure van het RHTEP-dakluik treft u aan op www.gorterluiken.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.