Hoe beschermt u uw appartement tegen een brand?

Het laatste wat u wilt is natuurlijk dat er brand uitbreekt in uw appartement, laat staan dat u vervolgens al uw spullen kwijt bent.

Gepubliceerd: 07 april 2022

Er zijn een aantal manieren waaraan u kunt bijdragen om uw appartement tegen brand te beschermen. We zullen een aantal tips met u delen. Het is naast de tips die we gan benoemen ook altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Alle losse spullen in uw appartement die u daadwerkelijk kunt verhuizen vallen onder je inboedel. Als er schade ontstaat door een onverwachte of plotselinge gebeurtenis, dan bent u verzekerd! Het is daarnaast ook handig een slanke rookmelder online aan te schaffen.

Rookmelders

Rookmelders zijn onmisbaar in ieder appartement. Als er brand uitbreekt ontstaat er giftige rook. Als u bijvoorbeeld ligt te slapen kan dit gevaarlijk zijn als u geen rookmelder hebt. Giftige rook kunt u namelijk niet ruiken en van deze rooklucht wordt u dus niet wakker. Deze giftige gassen kunnen ervoor zorgen dat u binnen enkele minuten bewusteloos raakt. Rookmelders geven een melding aan uw domotica systeem bij dreigend gevaar. Onder domotica verstaan we slimme apparaten die bepaalde handelingen automatiseren.

Er zijn verschillende soorten rookmelders waar u uit kunt kiezen, maar de meest voorkomende is een batterijmodel. Meestal hangt de rookmelder op een plek waar u geen stroom hebt. De beste plek om een rookmelder op te hangen is beneden in de hal en op de overloop, dit zijn namelijk je vluchtroutes in geval van brand. Als u voor maximale veiligheid wilt gaan dan kunt u het beste een rookmelder ophangen in iedere ruimte waar brand kan ontstaan. Dit zijn de ruimtes met elektrische apparatuur, dus ook de oplader van uw telefoon.

Slimme apparaten

Naast rookmelders zijn en nog meer verschillende smart home producten. De smart home producten kunnen allemaal met elkaar communiceren via Bluetooth of WiFi. U hebt verschillende domotica systemen die eenvoudig te bedienen zijn. Via een app die zelf gemakkelijk kunt downloaden kunt u alles aan sturen. U vindt de smart home producten op de gekste plekken waaronder bijvoorbeeld de badkamer, maar denk ook aan huishoudelijke apparaten. De rookmelder valt onder sensoren en veiligheid, deze kunt u overal in uw appartement plaatsen. Naast de rookmelder kunt u ook uw garagedeur automatisch openen wanneer u aan komt rijden, het licht aan doen wanneer u binnen komt lopen of de verwarming van een afstand alvast aanzetten. Sensoren zijn ook handig om bijvoorbeeld diefstal te voorkomen, de sensoren kunnen namelijk bewegingen meten.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.