Garagedeuropener

Met behulp van verschillende technieken kunnen garagedeuren automatisch op afstand worden geopend. Open uw garagedeur op afstand met de nieuwste techniek.

Geplaatst door: Portacon

Een garagedeur automatisch openen met de aandrijvingen van Portacon

 

Wat is een garagedeuropener?


Door een garagedeuropener kunnen garagedeuren automatisch geopend worden op afstand. De aandrijvingen van Portacon kunnen op maat bestellen voor uw garagedeur. Wanneer u een aandrijving wilt bestellen voor uw garagedeur zijn de volgende aspecten van belang: het soort garagedeur, het gewicht en afmetingen van de garagedeur, de functie van de garagedeur, het operationele mechanisme en de manier waarop de deur geopend dient te worden.

Soorten aandrijvingen voor garagedeuropeners

Er bestaan verschillende soorten aandrijvingen voor het openen van een garagedeur. Welk type garagedeur aandrijving het geschiktst is voor u, is afhankelijk van het type garagedeur. Daarnaast zal er ook rekening moeten worden gehouden met het geluidsniveau, onderhoud en de prijs van de garagedeuropener.
Garagedeuropeners met tandriemaandrijvingen zijn kwalitatief hoogwaardig en hebben weinig onderhoud nodig. Een tandriemaandrijving is op het gebied van geluidsniveau lager dan een ketting aangedreven garagedeuropener. Een ketting aangedreven garagedeuropener is was in het verleden de meest voorkomende opener. Echter produceert dit type wel meer geluid en vereist het meer onderhoud, maar begeeft zich in het laagste prijssegment. Mede door deze factoren is tegenwoordig de tandriemaandrijving de meest voorkomende opener.

Een schroefaandrijving vereist het minste onderhoud en produceert overigens tevens minder geluid dan een ketting aangedreven garagedeuropener. Bij een schroefaandrijving is het tevens mogelijk om te kiezen voor een torsieveer aandrijving. De torsieveer aandrijving vergt echter wel de meeste onderhoud dan de bovengenoemde types en zit in het hoogste prijssegment.

Het openen van de garagedeuren

De garagedeuren kunnen op verschillende manieren geopend worden, veelal wordt er voor het openen van de garagedeuren gebruik gemaakt van afstandsbedieningen. De meeste garagedeuren worden geopend door een afstandsbediening, ook wel handzender genoemd, waarbij de garagedeur vanaf een bepaalde afstand geopend kan worden. Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van pulsgevers, zoals: een codeslot, druk schakelaar, sleutelschakelaar of proximitylezer. Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om de garagedeur te openen met uw eigen GSM. Door middel van het aanschaffen van een GSM module of door middel van een app, is het mogelijk om uw eigen garagedeur te openen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.