Kleefmagneten

Een kleefmagneet is een deurmagneet dat wordt versterkt door elektriciteit. De elektriciteit genereert een magnetisch veld dat de deur open of dicht houdt.

Geplaatst door: Portacon

Een kleefmagneet is een deurmagneet dat wordt versterkt door elektriciteit

 

Werking kleefmagneet

Een kleefmagneet bestaat uit twee componenten, namelijk een spoel en een ankerplaat. De plaatsing van de spoel zorgt uiteindelijk voor de functionaliteit van de kleefmagneet. Wanneer de spoel wordt bevestigd op het kozijn, houdt de kleefmagneet de deur dicht. Een kleefmagneet houdt de deur open, wanneer de spoel op de muur wordt gemonteerd. Er bestaan zowel kleefmagneten voor binnengebruik als kleefmagneten voor buitengebruik.

Kleefmagneten in de praktijk

Wanneer de deur gesloten moet blijven, zoals ’s avonds en ’s nachts, dient men alleen den openhoudmagneten uit te schakelen. Wanneer deze handeling wordt verricht, valt het magnetisch veld weg en gaat de deur dicht.

Wanneer er sprake is van een brandmelding, gaat de elektriciteitsvoorziening van de deurmagneten automatisch uit, waardoor de deur vergrendeld zit. De vergrendeling heeft een positief effect op de verspreiding van de brand en rook, want doordat de deur gesloten zit, blijft de rook in het compartiment. Door het sluiten van de deuren zal ook de zuurstoftoevoer naar de brand worden verminderd, waardoor de snelheid van de brandontwikkeling wordt vertraagd. In een gebouw zijn er tevens deuren die onderdeel uitmaken van een vluchtroute en daardoor juist open moeten kunnen bij een brandmelding. Bij deze deuren wordt de spoel bevestigd aan de muur, zodat de deur opengaat op het moment dat het magnetische veld wegvalt door een brandmelding.

Kleefmagneten plaatsen

Kleefmagneten werken op laagspanning gelijkstroom van 12 óf 24 volt. Deze gelijkstroomvoeding staat tevens bekend als GTV-unit. Tijdens het monteren en installeren van kleefmagneten moet er rekening worden gehouden met de lengte van de leidingen. Wanneer er over een lange afstand dun draad wordt gebruikt, kan er spanningsverlies optreden, waardoor de werking van de kleefmagneten negatief worden beïnvloed.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.