Poortopeners

Portacon heeft een groot assortiment in elektrische poortopeners. Een automatische poort kan op afstand bediend worden met een afstandbediening of intercom.

Geplaatst door: Portacon

Elektromechanische poortopeners maken het mogelijk om op afstand controle te hebben over de poort.

 

Welke soorten elektrische poortopeners zijn er?

Bij het kiezen van een automatische poort is het belangrijk dat de juiste poortopener wordt gekozen. Portacon biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van elektrische poortopeners. Deze keuze is afhankelijk van de functie van de poort en/of garagedeur. 

Er bestaan twee soorten elektrische poortopeners:
• elektromechanische poortopeners
• elektrohydraulische poortopeners


Elektromechanische poortopeners

Voor een automatische poort en garagedeuren worden meestal elektromechanische poortopeners gebruikt. Een elektromotor drijft een spindel of tandwiel aan waardoor de poort of deur in beweging komt. Elektromechanische poortopeners kunnen zijn uitgerust met een:
230 Vac (of 380 Vac) motor
• 24 Vd c motor

Poortopeners met 230 VAC

Met een 230 Vac (of 380 V) motor kan een poortvleugel tot ongeveer vijf meter probleemloos worden geopend. Om ongevallen en schade te voorkomen, is het belangrijk dat het besturingssysteem van deze krachtige motor eventuele obstakels kan herkennen. Voor dit doel is een speciale uitvoering met ingebouwde encoder beschikbaar. Een motor met deze uitvoering zal een lichaam of voorwerp tijdig herkennen en de poort in dat geval terug laten lopen.


Met de nieuwste generatie motorsturingen kan de kracht en obstakelbeveiliging van een poortopener met een 230 Vac motor ook zonder encoder nauwkeurig en veilig worden afgesteld.


Poortopeners met 24 V DC

Met een 24 V dc motor kan de kracht van de poortopener vooraf nauwkeurig worden ingesteld. Hierdoor is deze motor ook in de standaarduitvoering veilig. In tegenstelling tot de 230 Vac (of 380 V) motor heeft de 24 V dc motor geen ingebouwde encoder nodig. Soms wordt deze motor wel toegepast, omdat de encoder de positie van de motor weet. Mocht er een lichaam of voorwerp bij het sluiten tussen de poortvleugels komen, dan detecteert het systeem dat direct en zullen de poortvleugels gelijk teruglopen. Een ander voordeel van deze motor is dat hij op laagspanning werkt, waardoor een kabelbreuk of storing geen gevaar voor mens en dier oplevert. 24 V dc motoren zijn bovendien leverbaar als ESA -Systeem (Energy Saving Automation System). Met ESA-poortopeners is het mogelijk tot 97% besparen op energiekosten in vergelijking met traditionele systemen.


Elektrohydraulische poortopeners

Bij deze elektrische poortopeners drijft een elektrohydraulische unit een cilinder aan, waardoor de poort of deur in beweging komt. Een elektrohydraulische motor is krachtig. De kracht ervan wordt met behulp van overdrukventielen begrensd. Deze overdrukventielen stoppen de olietoevoer bij een blokkade van de poort. Hierdoor valt de aandrijving stil en wordt de blokkade opgeheven.
Het vergt wel enige kennis en ervaring om de overdrukventielen en daarmee de krachtbegrenzing van een elektrohydraulische poortopener goed in te stellen. Zo verschilt de viscositeit van de olie als deze warmer of kouder is.


Vroeger was de elektronica van een elektrohydraulische poortopener is niet of nauwelijks in staat om de kracht ervan goed te controleren. Omdat de techniek niet heeft stilgestaan, is de huidige (nieuwe) serie motorsturingen van poortopeners ook prima geschikt om de kracht van hydraulische motoren te begrenzen en doseren.

Bedrijvengids Geplaatst door
Portacon

Portacon

Molendijk Noord 54, 7461 JG  Rijssen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.