Verhoog veiligheid en comfort met een kunststof buitendeur

Via de centrale buitendeur van een appartementencomplex komen zowel bezoekers als bewoners naar binnen.

Gepubliceerd: 21 februari 2017

Het is dus eigenlijk het visitekaartje van het appartementencomplex en daarom belangrijk dat de centrale ingang een welkome, maar ook veilige indruk maakt. Dit geldt tevens voor de buitendeuren van de woningen. Bewoners moeten zich veilig voelen in hun eigen woning, wat natuurlijk al start bij de eigen buitendeur. Een kunststof buitendeur is hiervoor uitermate geschikt. Wil je weten waarom? Dat lees je hieronder.

Een gevoel van veiligheid bij de ingang

De uitstraling van de centrale ontvangsthal heeft ontzettend veel invloed op het gevoel van veiligheid in een appartementencomplex. Staan er veel spullen en ziet het er vies uit, dan geeft dat niet bepaald een positief gevoel. Dit geldt tevens voor de toestand waarin de centrale buitendeur verkeerd. Voor bewoners is het natuurlijk erg fijn als deze gewoon goed in het slot valt en niet zomaar open te breken is. En stel je voor hoe het eruit ziet als de verf van de deur afbladdert, niet echt aantrekkelijk natuurlijk. Een stevige biedt hiervoor zowel qua veiligheid als esthetisch hiervoor een uitstekende oplossing. Op zoek naar een niet standaard afmeting voor je buitendeur? Dan is een buitendeur op maat de perfecte oplossing.

De voordelen van een stevige buitendeur

Naast een veilige uitstraling van de centrale ontvangsthal hechten bewoners natuurlijk ook veel waarde aan de uitstraling van hun eigen galerij of gang en voordeur. Buitendeuren van bijvoorbeeld kunststof bieden hierbij een praktische oplossing. We zetten enkele voordelen op een rijtje.

Een veilig gevoel

Stevige buitendeuren met inbraakwerende sluitnokken en zware en stabiele scharnieren geven niet alleen een veilig gevoel, maar beveiligen de woningen ook daadwerkelijk. Belangrijk, want deze veiligheid zorgt voor extra wooncomfort én plezier onder de bewoners.

Houd warmte binnen

Stevige kunststof buitendeuren werken uiterst isolerend. De kou kan niet naar binnen en de warmte gaat niet naar buiten. Dit zie je ook weer terug in de stookkosten van bewoners waardoor het appartementencomplex weer een stuk duurzamer wordt.

En geluid buiten

De isolerende werking heeft niet alleen een positieve invloed op de temperatuur in de woningen, maar ook op mogelijke geluidshinder. In een appartementencomplex wonen mensen dicht op elkaar en is geluidshinder een veel voorkomend probleem. Dankzij een hoge isolatiewaarde hebben bewoners hier minder tot geen last meer van.

Onderhoudsvrij

Tot slot is een kunststof buitendeur nagenoeg onderhoudsvrij. Verven van de deuren is niet nodig en het jaarlijkse onderhoud betreft enkel een natte of vochtige doek. Door de structuurfolie is de deur niet-statisch waardoor het nauwelijks vuil aantrekt. Een doekje eroverheen en klaar is Kees. Geen dure onderhoudsbeurten dus, maar een schone deur in een handomdraai.

Kunststof buitendeuren bieden dus verschillende voordelen die zowel voor de VVE als voor de bewoners erg belangrijk zijn. Ze zorgen voor meer veiligheid en extra leefcomfort. Kortom, een goede investering waar iedereen jarenlang plezier van heeft.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 achtergrondartikelen lezen?

Lees direct verder tot en met 10 achtergrondartikelen per maand met een gratis Basis-profiel.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.