De slaapkamer opknappen

Wanneer je niet helemaal tevreden bent over het uiterlijk van je slaapkamer, dan kan je met onderstaande tips je slaapkamer opknappen. Je kan heel uitbundig de gehele slaapkamer omgooien of een andere sfeer creëren met verschillende accessoires.

Gepubliceerd: 14 februari 2017

1. De muren en de vloer

Vaak wordt er gekozen wat belangrijker is; de muren of de vloer. Wanneer je de vloer wilt laten opvallen, is het verstandig om de muren wit te houden. Zo breng je de vloer meer naar buiten en blijven de muren rustig. Vind je het juist belangrijker dat de muren de sfeer maken in je slaapkamer, dan kan je 1 muur een kleurtje geven. Bijvoorbeeld de muur waar het bed tegenaan staat.

2. Speel met kleuren

Ben je opzoek naar een ontspannen sfeer, ga dan voor aarde tinten. Wil je juist een luxe en vrolijke uitstraling? Dan kan je gaan voor lila tinten.  De kleuren zwart en wit geven een ruimte een strakke en klassieke sfeer. Wanneer je hier rood tinten bij doet, creëer je een vrolijke sfeer.

Weet je niet welke kleuren je in je slaapkamer wilt verwerken? Ga dan voor je lievelingskleuren welke ook in de mode zijn. Probeer maximaal 3 tinten te combineren om de rust te behouden.

3. Accessoires

Accessoires maken je slaapkamer, eigenlijk elke ruimte in je woning, af. Het beste is om zo min mogelijk accessoires in je slaapkamer te plaatsen. Het kan al snel te druk ogen, waardoor de rust in je slaapkamer verdwijnt. Plaats bijvoorbeeld 1 of 2 vazen van Sweetlivingshop met rustgevende bloemen of planten en een aantal sierkussens.

4. Verlichting

Daglicht is echt belangrijk in de slaapkamer. Probeer zoveel mogelijk daglicht naar binnen te krijgen. Heb je een kleine raam in de slaapkamer en komt hier niet veel daglicht door naar binnen? Speel dan met verlichting. Laaghangende lampen brengen een rustgevende sfeer met zich mee. Gebruik sfeer verlichting met dimmers. Wit licht, uit bijvoorbeeld TL buizen, niet geschikt voor in de slaapkamer.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.