Slaapkamer van een klein appartement inrichten

Is de slaapkamer van uw appartement aan de kleine kant? Geen probleem!

Gepubliceerd: 18 mei 2021

Er zijn genoeg handige trucs om een kleine slaapkamer ruimtelijk in te richten en meer opbergruimte te creëren. In dit artikel staan een paar goede tips op een rij.

Houd het kleurenpalet licht

Maak in een kleine slaapkamer vooral gebruik van lichte kleuren. Hierdoor zal de ruimte optisch een stuk groter lijken. Helder witte muren en een lichte vloer vallen altijd in de smaak. Hier wordt dan ook vaak gebruik van gemaakt bij verkoopstyling. Als u het appartement voorlopig nog niet wil verkopen en gek bent op een beetje kleur, ga dan voor een pasteltint op de muur. Voeg donkere kleuren liever alleen toe door middel van meubels of accessoires.

Koop een bed met opbergruimte

In een kleine slaapkamer is er vaak gebrek aan opbergruimte. Dit is eenvoudig op te lossen door een bed met opbergruimte te kopen. Er zijn bijvoorbeeld comfortabele waterbedden verkrijgbaar met ingebouwde opberglades. Met deze praktische lades maak je optimaal gebruik van de ruimte die bij een standaard bed verloren gaat.

Kies voor neutraal beddengoed

Geef het bed een rustige uitstraling door het op te maken met neutraal beddengoed. Kies voor een dekbedovertrek in een lichte kleur die aansluit bij de rest van het interieur. Wilt u toch een subtiel printje of een fleurige kleur toevoegen? Doe dit dan door middel van de kussens, een klein plaid of het hoeslaken. Tip: soms is er een aantrekkelijke waterbed aanbieding waarbij u voor een kleine prijs passend beddengoed erbij kunt bestellen.

Maak gebruik van de hoogte

Maak niet alleen gebruik van de ruimte onder het bed, maar ook van de hoogte van de slaapkamer. Zet een aantal opbergdozen op de kast of schaf direct een extra hoge kledingkast aan. Bevestig daarnaast een aantal wandplanken hoog op de muur.

Gebruik meubels met dunne poten

Meubelstukken met dunne poten ogen erg luchtig. De hele slaapkamer zal hierdoor ruimtelijker en groter lijken. Koop daarom een nachtkastje, bureau en stoel met een verfijnd onderstel voor een optimaal effect. Deze meubels nemen door het compacte design vaak ook minder ruimte in beslag.

Hang een grote spiegel op

Een grote spiegel maakt de slaapkamer optisch ruimer. Ook zorgt het ervoor dat het (natuurlijke) licht wordt weerkaatst in de kamer. Bespaar ruimte door geen passpiegel op pootjes aan te schaffen, maar door een spiegel op de muur of kledingkast te bevestigen. Hoe groter de spiegel, hoe duidelijker het effect.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.