Waar moet een goede slaapkamer aan voldoen?

Een fijne nachtrust is voor iedereen van groot belang. De slaapkamer is dan ook een belangrijke ruimte in een appartement.

Gepubliceerd: 13 februari 2020

Waar moet een goede slaapkamer aan voldoen en hoe zou u de kamer kunnen verbeteren? We bespreken 7 punten in dit onderstaande artikel.

1. Neutrale basis

Begin met een neutrale en frisse basis. Dit valt bij veel mensen in de smaak. Bovendien zorgen rustige kleuren voor een betere nachtrust. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor witte, lichtgrijze of beige muren en een houten vloer. Een kunststof vloer met houtlook is ook een goede optie. Dit is erg onderhoudsvriendelijk en geschikt voor ieder budget.

2. Gezonde luchtkwaliteit

Het is noodzakelijk dat er ramen aanwezig zijn in de slaapkamer. Niet alleen voor het daglicht, maar ook voor de toevoer van frisse lucht. Voeg eventueel nog een verluchtingssysteem toe als er een verhoogde kans is op vochtproblemen. Goede luchtkwaliteit in een woning is cruciaal voor de gezondheid.

3. Bed van goede kwaliteit

De keuze voor een goed bed is erg persoonlijk. Iedereen heeft een andere voorkeur voor comfort. Toch raden we aan om te investeren in een bed van hoge kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de boxsprings van Meubella. Dit type bed bestaat uit een ondersteunend matras en een verend onderstel. Bovendien worden deze bedden gemaakt van sterke en duurzame materialen, wat zorgt voor een lange levensduur.

4. Goede geluidsisolatie

Denk naast de vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie ook aan de geluidsisolatie van de slaapkamer. Dit heeft misschien een andere aanpak nodig. Vooral in een drukke omgeving is het fijn als bewoners geen last van het verkeer of van elkaar hebben.

5. Aangename temperatuur

De ideale temperatuur voor een slaapkamer ligt rond de 17 graden. Met behulp van isolatie en een goede thermostaat is dit vaak eenvoudig te realiseren.

6. Juiste verlichting

Zorg ervoor dat er verschillende soorten verlichting aanwezig zijn in de slaapkamer: basis verlichting (voor gelijkmatig licht), sfeerverlichting (voor gezellige en rustgevende sfeer) en functionele verlichting (bijvoorbeeld om te kunnen lezen). Bij Meubella kunt u ook terecht voor allerlei mooie lampen die geschikt zijn voor de slaapkamer. Van hele toegankelijke ontwerpen tot opvallende designs.

7. Verduisterende raamdecoratie

Tot slot kunt u zich verdiepen in de raamdecoratie. De meeste mensen hebben een voorkeur voor verduisterende (rol)gordijnen. Deze kunnen ook gecombineerd worden met lichtdoorlatende overgordijnen of moderne shutters of jaloezieën. Het is belangrijk dat het volledige raam goed bedekt wordt en dat het raam nog steeds optimaal te gebruiken is.

 

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.