Gerelateerde suggesties:

Appartement opknappen naar huidige standaarden

18 december 2018
Bent u toe aan het opknappen van uw appartement? We hebben enkele signalen op een rij gezet die aantonen dat uw appartement toe is aan een opknapbeurt.
LEES VERDER

Ook geven we tips over hoe u uw appartement nog stijlvoller kunt maken. Heeft u daarnaast nog gereedschap nodig? Bekijk hier bijvoorbeeld het Festool gereedschap via Mastertools.

De muren

Het eerste signaal zijn scheuren in de muren en plafonds. Als dit het geval is, is het hoognodig tijd om er iets aan te doen. Scheuren ontstaan overigens niet zomaar. Laat voor de zekerheid een professional langskomen die de scheuren bekijkt. Zo voorkomt u in de toekomst dat het weer gebeurt. Vanuit daar kunt u nieuw behang of een laag verf eroverheen aanbrengen.

De vloerbedekking

Versleten tapijt of een ander soort vloerbedekking is het tweede signaal. De vloer wordt intensief gebruikt, dus het is dan ook noodzakelijk om de vloer eens in de zoveel tijd te vervangen. De vloer in de hal, keuken en woonkamer worden het intensiefs gebruikt en verslijten hierdoor het snelst. Als u vaak met schoenen in huis loopt, raden wij aan om voor een slijtvast materiaal te gaan zoals natuursteen. In de slaapkamer is hoogpolig tapijt een goede optie, gezien hier minder vaak met schoenen wordt gelopen.

De badkamer

Een badkamer verbouwen doet u niet even in een handomdraai. Hier zit behoorlijk wat werk achter. Mocht u echt de stijl van de badkamer zat zijn of bijvoorbeeld nieuwe tegels willen plaatsen, dan raden wij aan om de gehele badkamer meteen een make-over te geven. Maak gebruik van tijdloze meubels, zodat de badkamer jarenlang mee kan zonder dat u de stijl snel zat bent. Dit is ook aan te raden als u van plan bent om het appartement in de toekomst te gaan verkopen.

Het plafond

Als uw appartement pvc-plafondpanelen bevat die u niet mooi vindt, kunt u deze laten verwijderen. De panelen zijn voornamelijk te vinden in de keuken en badkamer, gezien dit de vochtigste ruimtes zijn. De panelen zijn er dan ook op gebouwd om vocht te kunnen weerstaan. Verwijder ze door het plafond te strippen. Stuuk het plafond opnieuw en plaats hier eventueel een inbouwspots. Hierdoor oogt het plafond ook direct een stuk hoger.

Dressoirs

Komt u ruimte te kort? Maak gebruik van dressoirs. U kunt deze op maat laten maken en bijvoorbeeld onder uw raam plaatsen. De dressoirs bieden veel opbergruimte en kunt u laten aansluiten op uw interieur.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!