Gezelligheid en sfeer: kies een keuken met kookeiland

Voor veel mensen blijft een keuken met kookeiland een vage droom, die ergens in de toekomst ligt.

Gepubliceerd: 26 juli 2016

Het is het toppunt van luxe: een apart gedeelte waar je lekker kunt koken terwijl je tegelijkertijd contact kunt houden met je visite (lees: kletsen met je vriendinnen). Je hebt er de ruimte, de verschillende plekken zorgen ervoor dat het gemakkelijk schoon en overzichtelijk te houden is en er is veel meer kastruimte waarin jij al je spulletjes, apparaten, kommen en pannen kwijt kunt. Kortom: ideaal voor een echte kookliefhbber. En het mooiste van alles: dit hoeft helemaal geen droom te blijven! Tegenwoordig is een keuken met kookeiland voor vrijwel iedereen binnen handbereik.

De voordelen van een kookeiland

Een kookeiland heeft verschillende voordelen, waarvan er enkele al langsgekomen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld veel sneller en gemakkelijker contact met je gasten, omdat je tijdens het koken naar hen toegedraaid kunt staan. Verder heb je verschillende werkbladen voor de bereiding van het eten, het klaarmaken ervan en voor de vaat. Meestal heeft een keuken met kookeiland flink wat extra aanrecht-ruimte waardoor je comfortabeler kunt koken. Tot voor kort had je met een keuken met kookeiland wel het probleem van de afzuigkap, die midden in de keuken moest hangen en daardoor het vrije zicht kon blokkeren. Tegenwoordig hoeft dat echter helemaal geen probleem meer te zijn, omdat de afzuiging netjes kan worden weggewerkt in het plafond of zelfs in de kookplaat.

Past een kookeiland in mijn keuken?

Wanneer je denkt aan een keuken met kookeiland, denk je meestal groot. Echter, het feit dat grote keukens vaak beschikken over een kookeiland zegt niets over kleine keukens. Ook met beperkte ruimte is er geen reden om niet te kiezen voor een kookeiland. Veel mensen kiezen er dan voor om een (gedeelte van) het aanrecht bij de muur weg te laten en zo loopruimte te creëren, waardoor er in het midden meer ruimte is voor het eilandblok. Vind je een vrijstaand eiland toch niet passend in jouw keuken, dan kun je ook nog kiezen voor een schiereiland: een keuken met een ‘half’ kookeiland. De ene kant van het eiland loopt door tot tegen de muur, waardoor je daar extra ruimte krijgt voor het koken.

Inspiratie opdoen

Voordat je je vol enthousiasme stort op het kopen van de eerste keuken met kookeiland die je tegenkomt, is het verstandig om wat inspiratie op te doen. Zo is het erg leuk om alvast te gaan rondkijken in inspirerende magazines en tijdschriften om ideeën op te doen. Hier kun je bijvoorbeeld het gratis inspiratie magazine van Grando keukens aanvragen, waarin je lekker kunt bladeren als je even wat vrije tijd over hebt. Doe van tevoren onderzoek en vraag ook aan mensen in je omgeving wat zij vinden van jouw nieuwe keuken ideeën. Tenslotte zou het erg jammer zijn indien jij je nieuwe keuken gaat showen en iemand je vervolgens wijst op alle nadelen van deze splinternieuwe keuken.

Ga naar een showroom

Behalve inspirerende tijdschriften en magazines, doe je er ook goed aan om je te oriënteren door gewoon bij een keukenwinkel binnen te wandelen. Dit kun je ook doen bij Grando keukens, één van de grootste keukenwinkels van Nederland. Er zijn in verschillende plaatsen grote showrooms waar je uitgebreid kunt worden rondgeleid en waar professionals klaarstaan om je advies te geven over jouw nieuwe droomkeuken. Uiteraard is het ook mogelijk om lekker zelf rond te kijken en dingen uit te proberen. Zo krijg je veel meer feeling voor wat je eigenlijk wilt en wat je mooi vindt, zodat je zult eindigen met jouw perfecte keuken met kookeiland.

Een keuken gaat minimaal 8-10 jaar mee. Wanneer hij goed wordt onderhouden is de levensduur vaak nog wel langer dan dat! Dat betekent echter wel dat de keuze die je nu maakt, nog heel erg lang invloed heeft op je woning. Het kiezen van een keuken is dan ook niet een klusje dat je even tussendoor kunt doen: neem er de tijd voor en geniet alvast van de voorpret bij het kiezen van wat je mooi vindt. En bedenk vooral: er zijn geen beperkingen. Ook in jouw kleine keuken past vast wel een mooi kookeiland!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.