Keukenstijlen: klassiek, landelijk of modern?

Tegenwoordig is koken een ware trend, we staan steeds meer in de keuken en het aantal hobbykoks neemt sterk toe. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe keuken aan al je eisen voldoet.

Gepubliceerd: 31 oktober 2017

De tijd dat de keuken alleen maar een functionele ruimte was, is voorbij. De keuken anno nu gaat weer op de keuken van vroeger lijken, het levende middelpunt in het huis. De belevingswereld rondom koken, eten en samen zijn met vrienden en/of familie wordt steeds belangrijker. Gezellig met de hele familie ontbijten, of 's avonds bijkletsen aan de keukentafel. De keuken is een actief onderdeel van de leefruimte en tevens een sociale zone in huis die aansluit bij de stijl en sfeer van de rest van het interieur.

Klassieke keuken

Klassieke keukens ademen de sfeer van vroeger, maar met het gemak van nu. De klassieke keuken vraagt om perfectie tot in de kleinste details, deze keukens worden meestal symmetrisch opgebouwd. Een klassieke keuken kenmerkt zich door houtwerk, een mooi natuurstenen werkblad en een robuust fornuis. De gebruikte hoofdkleuren zijn meestal donkere tinten in combinatie met wit. Gebruik van glas en metaal benadrukken het klassieke karakter. De juiste accessoires zoals de handgrepen van rvs of chroom maken de klassieke keuken helemaal af.

Landelijke keuken

Een landelijke keuken straalt sfeer en luxe uit en doet denken aan een idyllische woonboerderij met veel ruimte, gezelligheid en comfort. Warme kleuren en authentieke materialen worden gecombineerd met moderne apparatuur. Lichte houtsoorten en natuursteen worden veel gebruikt, felle kleuren kom je in de landelijke keuken niet tegen. Met een spoelbak van keramiek, nostalgische kraan en handgrepen kun je de landelijke stijl meer benadrukken. Het is een ruime keuken, met een grote tafel en een overdaad aan accessoires. In de landelijke keuken is alles gericht op ontspanning en gemak, dat onmiddellijk uitnodigt om uitgebreid bij te praten met familie en vrienden.

Moderne keuken

De moderne keuken is een strakke keuken, waarbij de keukenkasten vervangen zijn door brede lades en de handgrepen zijn vervangen door onzichtbare grepen. Hout wordt nauwelijks gebruikt in moderne keukens. De meest voorkomende materialen zijn rvs, chroom, metaal en glas. Deze materialen geven een keuken een moderne en professionele uitstraling. De moderne keuken is goed te combineren met kleurrijke accessoires. Maar ledverlichting in lades of een geïntegreerd tv-scherm in een kastfront zijn ook opties in de moderne keuken.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk hier meer keukenstijlen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.