De keuken in uw appartement stiller maken? Zo doet u het!

Een keuken in uw appartement wordt vaak gloednieuw opgeleverd. Na de levering van de keuken zal deze dan ook aan al uw eisen voldoen.

Gepubliceerd: 27 augustus 2022

De spullen in de keuken werken optimaal en zullen daarnaast ook weinig tot geen geluid maken. Met de loop der tijd zal dit helaas in de meeste gevallen veranderen. Apparaten gaan stuk en door het regelmatig openen en dichtdoen van kastjes, lades en de apparaten is de kans groot dat deze tegen andere onderdelen in de keuken aan komen. Het aanraken van andere objecten in de keuken kan zorgen voor piep-en schuurgeluiden. Deze geluiden zullen door veel mensen als storend worden ervaren. Het zijn namelijk ongewenste geluiden. Bent u nu benieuwd hoe u de overlast van deze geluiden kunt minimaliseren? Lees dan snel verder. In deze blog geven we namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Op zoek naar de oorzaak

Wanneer u merkt dat u geluidsoverlast in uw appartement ervaart dankzij de keuken, dan is het zaak om zo snel mogelijk naar de oorzaak op zoek te gaan. De meest voorkomende oorzaken van geluiden uit een keuken zijn:

  • De ladegeleiders van een lade lopen niet meer soepel
  • Het ene kastje komt tegen het andere kastje aan tijdens het open en dicht doen van het kastje
  • Apparaten lopen vast van binnen waardoor er iets in de motor vast komt te zitten.

Voordat u op zoek kunt gaan naar een oplossing voor het probleem is het zaak om het probleem te identificeren. Na identificatie kunt u op zoek gaan naar de ideale oplossing. Met de eerste twee problemen kunt u prima zelf aan het klussen slaan. Voor vastlopende apparaten raden we over het algemeen een bezoek aan een specialist aan.

Kastjes schuren tegen elkaar aan

Wanneer de kastjes tegen elkaar aan schuren, dan is het zaak om de kastjes opnieuw op te hangen. Door de kastjes weer in oorspronkelijke staat aan de muur te bevestigen minimaliseer je de kans op schuren en/of aanrakingen met andere onderdelen van de keuken. Een andere oplossing kan het vervangen van de meubelgrepen zijn. Een bredere meubelgreep zorgt er namelijk voor dat een kastje met meer beleid wordt dichtgedaan dan bijvoorbeeld een knop!

Ladegeleiders

Indien het probleem bij de ladegeleiders ligt, raden we u over het algemeen aan om deze te vervangen. De ladegeleiders zijn gebruiksvoorwerpen en kunnen dus gemakkelijk minder soepel lopen. Na vervanging van de ladegeleiders zal het kastje weer als nieuw aanvoelen en minder lawaai maken!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.