Professionele keukenaccessoires maken het koken zo veel leuker

Niet iedereen ziet koken als een hobby. Voor velen van ons is het bereiden van de dagelijkse kost meer een noodzakelijk kwaad en zien we ook weinig nut veel geld uit te geven aan allerlei keukengerei.

Gepubliceerd: 08 april 2017

Toch, en dat geldt zelfs voor de grootste kookhater, zal je merken dat je met professionele keukenaccessoires stukken makkelijker en daardoor ook met meer plezier kookt. Je hoeft de aanschaf van allerlei slimme attributen niet tot in het oneindige door te voeren, je runt tenslotte geen enorm restaurant, maar als je basisattributen goed zijn, smaakt ook je eten stukken beter.

Basis keukenattributen

Het kooktoestel, dat is de plaats waar het uiteindelijk allemaal gebeurt. Het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar de aard van de warmtebron bepaalt voor een groot gedeelte de smaak van je gerecht. Hoe intelligent sommige kooktoestellen ook zijn, echte koks zweren bij een gasfornuis. Gas is veel makkelijker te controleren dan microgolven en een keramische of elektrische kookplaat. Een tweede 'must' is een fatsoenlijk koksmes of messenset. In principe heb je aan een goed koksmes voldoende. Hiermee kan je zowel vlees snijden als groente hakken. Zaak is wel dat je het goed scherp houdt. Met een bot mes duw je je product kapot en dat kost je niet alleen meer energie en ergernis, het gaat ook ten koste van de smaak.

Wat heb je nog meer nodig om te koken? Pannen. Twee of drie kookpannen en twee bakpannen, een met een dikke en een met een dunne bodem, is meer dan voldoende. Let er wel op dat je niet van die wegwerpkwaliteit koopt. Ook voor pannen geldt: hoe beter de kwaliteit hoe lekkerder het gerecht erin wordt. Kijk voor producten die ze in professionele keukens gebruiken eens bij winkels als Horecagrootkeukenshop.nl, geheid dat je daar messen en pannen vindt die duurzamer zijn dan die van een warenhuis.

Keukenaccessoires

Voor het mixen en hakken zijn er tegenwoordig allerlei grote en kleine keukenmachines. Maak het jezelf niet te moeilijk en koop een keer een keukenmachine-set die niet te ingewikkeld is en alles kan. Probeer te voorkomen dat je een kast vol krijgt met een persje hier en een kloppertje daar. Je gebruikt namelijk het een voor het ander niet. Nog zo'n onmisbaar keukenaccessoire is een snijplank. Je kan ervoor kiezen om van die moderne plastic gevalletjes te kopen, een kleur voor elk product, omdat die zogenaamd hygiënischer zijn. Allemaal onzin. Een houten plank die je goed schoonhoudt, is zeker net zo hygiënisch. Regelmatig schrobben met zout en hij blijft niet alleen bacterievrij maar ook mooi blank. Kies bij voorkeur voor een grote dikke plank die tijdens het hakken niet verschuift en waar je ook meerdere ingrediënten tegelijk op kwijt kan. Merk je dat je inderdaad door het gebruik van professionele keukenaccessoires meer plezier in het koken krijgt, kunnen we alleen maar zeggen: “welkom bij de club en ga eens in een kookwinkel kijken wat er allemaal nog meer is”.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.