Hoe creëer je extra ruimte in de kamer van je kind?

Je zult het probleem wel herkennen: er moeten meestal veel meer spullen in de kamer van je kind, dan er eigenlijk in passen.

Gepubliceerd: 10 mei 2016

Bron foto

Vooral wanneer het kind wat ouder wordt en meer behoeftes krijgt, is er daar niet altijd voldoende ruimte voor. Denk bijvoorbeeld aan een speelhoek, een kaptafel of een bureautje. Vooral wanneer kinderen overgaan van de basisschool naar de middelbare school, zul je merken dat er ineens veel meer moet passen in de kamer. Hoe creëer je extra ruimte in de kamer van je kind, zodat alles erin blijft passen?

Meerdere kinderen: een stapelbed

Heb je meerdere kinderen, dan hoef je niet bijzonder slim te zijn om in te zien dat een stapelbed veel efficiënter is dan twee bedden naast elkaar. Zo gauw het kleinste kind toe is aan het slapen in een normaal bed, is een stapelbed dus al een ideale manier om ruimte te besparen. Kies voor een bed waaronder extra ruimte is in de vorm van laden, zodat ook deze ruimte efficiënt kunt gebruiken.

Handige kasten

Om een kinderkamer echt praktisch in te delen, moet je beschikken over handige kasten. Kasten waarin je alles kwijt kunt, bij voorkeur met dichte deuren zodat niemand kan zien wat er precies in zit. Je kunt ervoor kiezen om meerdere kasten met elkaar te combineren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een grote kleerkast waar ook speelgoed in kan worden opgeborgen. Kasten gebruiken hoogte, waardoor ze veel efficiënter zijn dan bijvoorbeeld losse planken of manden of kisten op de vloer.



Bron foto

Halfhoogslaper

Een halfhoogslaper is nog vrij onbekend, maar wordt wel steeds populairder. Dit praktische bed heeft eronder een heerlijke ruimte voor kinderen om in te spelen. Hier kunnen ze een lekkere speelhoek maken, zonder dat dit extra ruimte kost. Bovendien hoef je je weinig zorgen te maken, want het bed is zo laag dat het kind zich niet zal bezeren als het uit bed valt.



Bron foto

Hoogslaper met bureau

Een hoogslaper met bureau is vooral bij tieners erg populair. Omdat je de ruimte boven het bed meestal toch niet goed kunt benutten, is het bed omhoog geplaatst. Zo komt eronder ruimte vrij, die je wél handig kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de KidsGigant hoogslaper met bureau, waar je kind gemakkelijk zijn computer kwijt kan en zijn huiswerk kan doen.



Bron foto

Vergelijk kamers onderling

Een eenvoudige manier om meer ruimte te creëren in de kamer van je kind is door onderling verschillende kinderkamers te vergelijken. Zo zie je bijvoorbeeld bij de Kidsgigant kinder- en tienerkamers veel efficiënte manieren om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Een combinatie van verschillende praktische meubels die goed bij elkaar passen werkt het beste: de kamer is dan mooi, stijlvol én bespaart je een flinke hoeveelheid ruimte.



Bron foto

Hoe creëer je extra ruimte in de kamer van je kind? Zoals je wel gemerkt hebt, is de oplossing te vinden in een efficiënte en handige manier om zoveel mogelijk spullen op te bergen. Vooral het bed, als grootste object in de ruimte, kan je helpen om heel veel ruimte te besparen. Welke manier van ruimte besparen kies jij?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.