Tips voor het verbouwen van een kinderkamer

Ga je verhuizen? Of heb je plannen om je huis grondig te verbouwen? Dan is het slim ook eens kritisch naar de (toekomstige) kinderkamers te kijken.

Gepubliceerd: 29 februari 2016

Voldoen deze aan je huidige, maar ook aan je toekomstige wensen? Als je bijvoorbeeld al één of meer kinderen hebt maar graag nog meer kinderen wilt, kun je direct naar de juiste indeling in huis kijken. Misschien kan je oudste doorschuiven naar een andere kamer. Of wellicht kun je van één grote kamer twee kinderkamers maken. Je hoeft je daarbij niet te laten weerhouden door bijvoorbeeld lichtinval of een ‘rare’ indeling van je huis. Wanneer je out-of-the-box durft te denken, is er veel mogelijk.

Vloeren

De vloer is één van de belangrijkste aandachtspunten van een kinderkamer. Een vloer moet namelijk fijn zijn om op te spelen, te kruipen en te liggen. Bij voorkeur voelt de vloer dus niet te koud aan en is hij zo vlak mogelijk, zonder kans op splinters. Wanneer je kinderen ook nog eens lichte slapers zijn, is het wel zo handig als de vloer niet kraakt. Ook een gietvloer is een echte aanrader. Deze is vlak, kraakt niet en kan eenvoudig gecombineerd worden met vloerverwarming. Warm aan de voeten dus en perfect om op te spelen en kruipen!

Lichtinval

In een kinderkamer moet het overdag licht genoeg zijn om goed te kunnen spelen en boekjes te kunnen lezen. En ’s nachts donker genoeg om lekker te kunnen slapen. Bij een donkere kamer kan een dakkapel voor meer licht zorgen. Tegelijkertijd creëer je ook meer ruimte. Zeker bij een zolderkamer kan een dakkapel het verschil maken tussen een net te kleine en een ruime slaapkamer.

Goede verduisterende gordijnen of rolluiken zorgen ervoor dat het ’s nachts echt donker is. Ook verstoren lantaarnpalen of andere lichtobjecten de slaap van je kinderen zo niet.

Opbergruimte

Kinderen hebben vaak veel speelgoed. Een goede kast is dus noodzakelijk. Ook voor de kleertjes, want ze groeien er snel uit. Daarom is het fijn als je ergens de te kleine kleertjes op kunt bergen of alvast de kleertjes klaar kunt leggen in de volgende maat. Heeft je kinderkamer een aparte vorm of een schuine kant waardoor het lastig is om een grote kast te plaatsen? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van een maatwerk(inbouw)kast. Deze kan in alle vormen, hoogtes, breedtes en dieptes gemaakt worden. Zo kun je veel opbergruimte creëren. Zelfs een speelse vorm met een speciaal zitgedeelte of bureau erin verwerkt is mogelijk. Hiermee kun je verschillende functies in een meubelstuk combineren.

En als je dan toch goed te werk gaat, is het natuurlijk ook heel leuk om meteen een ander thema voor de kinderkamer te kiezen. Een frisse, nieuwe inrichting met andere kleurtjes en een andere stijl meubels. Vergeet ook de isolatie niet. Een goed geïsoleerde kamer slaapt een stuk behaaglijker en is ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee!

Niet iedereen heeft het geld voor een grondige verbouwing achter de hand. Er zijn naast spaargeld verschillende manieren om een verbouwing te financieren, bijvoorbeeld met een persoonlijke lening van een kredietverstrekker als Findio. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw droomkamer(s)!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.