Tips om je huis snel een moderne look te geven

Soms kan het al weken in je hoofd zitten broeien, maar weet je niet goed waar je moet beginnen.

Gepubliceerd: 07 april 2017

Je wilt je huis op een snelle manier een moderne look geven en het mag A, niet teveel inspanning en B, ook niet teveel geld kosten. Ingrijpende veranderingen als muren verven of opnieuw behangen, daar heb je geen zin in en andere meubels of een nieuwe vloer past niet in je budget. De meest uitgelezen manier om op een doeltreffende manier je huis een facelift te geven, is met het veranderen van ogenschijnlijk onopvallende details.

Verander de verlichting

Een van de basisonderdelen van een interieur is de lichtinval en de kleur van de toegepaste kunstmatige verlichting. Door met kleine lampjes te werken, in plaats van met een of twee grote lichtbronnen, maak je je huis in een handomdraai een stuk sfeervoller. Ledlampen bijvoorbeeld is echt de manier van verlichten van deze tijd. Ledverlichting is zuinig, decoratief en tegenwoordig in alle lichttinten verkrijgbaar.

Hang nieuwe raamdecoratie op

Een tweede mogelijkheid die aansluit op het basisonderdeel licht is het overgaan op een andere soort raamdecoratie. Je zal zien dat, zelfs al voer je verder geen wijzigingen door in je interieur, je met iets heel simpels als een nieuwe raamdecoratie meteen een heel andere sfeer creëert. Echte eyecatchers in een modern interieur zijn plissegordijnen op maat. Bij deze soort gordijnen behoud je je privacy en profiteer je tevens optimaal van het daglicht.

Leg een ander vloerkleed onder de zit- en eetgroep

Wanneer je een vloerkleed onder je zithoek hebt liggen, zal het je opvallen dat het kleed de meubels die erop staan clusteren tot een geheel. Als een soort eiland, zeg maar. Door een geheel ander soort kleed neer te leggen, geef je met een subtiel gebaar plotseling een heel andere wending aan dat virtuele eiland. Experimenteer in gedachten ook eens met een rond kleed of meerdere langwerpige kleden.

Ga over op een andere stijl accessoires

Nog een makkelijke en leuke manier om snel een moderne look aan je huis te geven, is overgaan op een andere stijl accessoires. Vintage, industrieel en botanisch zijn dé interieurstijlen van 2017. In al deze interieurs passen prima robuuste accessoires van natuurlijke materialen. Behoort je inrichting niet tot een van deze interieurstijlen is overgaan op trendy accessoires een goede eerste stap om een modernere look aan je huis geven.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.