Gerelateerde suggesties:

Hoe houd je meer ruimte over in je appartement?

22 november 2016
Steeds meer mensen houden zich bezig met de ruimtelijke indeling van een woning. Zeker in de grote steden komt het geregeld voor dat de appartementen niet altijd beschikken over voldoende ruimte.
LEES VERDER

Een kast met schuifdeuren is in zulke situaties een ideale oplossing. Al helemaal als de schuifdeurkast matcht met de inrichting van de desbetreffende kamer.

Hoe maak je een schuifdeurkast?

Wist je dat het mogelijk is om schuifdeurkasten op maat te maken? Zo weet je zeker dat de schuifdeurkast past bij je interieur. De enige maten die je nodig hebt zijn als volgt:
- Beschikbare breedte onder
- Beschikbare hoogte links
- Beschikbare breedte boven
- Beschikbare hoogte rechts
- Diepte totaal

Meet deze maten tot op de millimeter nauwkeurig. Zie onderstaande afbeelding:

Heb je deze maten? Dan is het tijd om na te denken over de kleuren en de type schuifdeuren die je op de kast wil monteren. De kleur en type deuren spelen ook een belangrijke rol bij de ruimtelijke indeling. Zorg ervoor dat de kleuren matchen met de rest van het interieur of kies voor een contrast, dit geldt met name voor de kleur van de schuifdeuren.

Wist je dat…

Een schuifdeurkast waarbij je de kast niet volledig afsluit met de schuifdeuren ook zorgt voor extra ruimte? Stel je gebruikt de schuifdeurkast in je slaapkamer. Het is dan een leuk idee om de kast in het midden te voorzien van boeken, kaarsen, foto’s of andere accessoires.
Met schuifdeurkasten creëer je meer ruimte in je kamers en geven je een ruimte ook nog eens een ‘personal toch’!

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!